Sari direct la conținut

Legea pensiilor intră în dezbaterea Camerei Deputaților / Votul final programat pentru luni, 20 noiembrie

HotNews.ro
Ședință Camera Deputaților, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea
Ședință Camera Deputaților, Foto: INQUAM Photos / Octav Ganea

Deputaţii vor dezbate în comisiile de specialitate și vor vota luni, la plen legea pensiilor, care se află în procedură de urgenţă. Proiectul a fost dezbătut de Senat săptămâna trecută într- ședință cu scandal și are termen de adoptare limită din partea Parlamentului până pe 21 noiembrie. Principala problemă ridicată de parlamentarii opoziției este lipsa impactului bugetar care nu este trecută în lege.

Proiectul de Lege privind sistemul public de pensii va fi dezbătut, luni, de către comisia de Muncă începând cu ora 10:00 și va emite un raport de recomandare care urmează să fie discutat și în plen de la ora 16:00 .

Legea în forma adoptată de Senat poate fi consultată AICI.

Senatul a adoptat, în plenul de marţi, proiectul de lege privind sistemul public de pensii, după ce comisiile de specialitate au emis raport favorabil cu amendamente admise.

Într-o singură zi, senatorii au dezbătut și adoptat proiectul propus de Guvern. După ce PNL s-a înțeles cu PSD la ședința de la vila Lac, dezbaterile parlamentare s-au desfășurat pe repede înainte în ciuda protestelor opoziției USR și UDMR care au atras atenția că legea nu are un impact bugetar. De precizat este că de la dezbateri au lipsit ministrul Muncii, Simona Bucura Oprescu și ministrul Finanțelor, Marcel Boloș.

Liderii senatorilor USR şi AUR, Radu Mihail şi Claudiu Târziu, au solicitat retrimiterea la comisii a iniţiativei legislative, USR a cerut pentru trei săptămâni, iar AUR măcar pentru două săptămâni, însă ambele solicitări au fost respinse de către senatori.

După votarea proiectului, reprezentanţii USR au spus că senatorii partidului au votat împotriva propunerii de lege. Totodată, liderul senatorilor AUR Cladiu Târziu a anunţat că senatorii formaţiunii s-au abţinut la vot, pentru că „o mărire cât de cât e mai bună decât nimic”.

Proiectul de lege privind sistemul public de pensii a fost adoptat cu 85 de voturi „pentru”, şase „împotrivă” şi 19 abţineri.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro