Sari direct la conținut

Letonia sporește protecția frontierei cu Belarus după ce aproape 100 de persoane au încercat să treacă ilegal granița în 24 de ore

HotNews.ro
granicer Letonia, Foto: Gints Ivuskans / AFP / Profimedia
granicer Letonia, Foto: Gints Ivuskans / AFP / Profimedia

Serviciul de grăniceri leton a cerut asistență armatei și poliției pentru a păzi granița cu Belarus, marți, după ce în 24 de ore au înregistrat 96 de încercări de trecere ilegală a declarat serviciul de grăniceri, relatează Reuters.

Polițiștii de frontieră au fost, de asemenea, chemați din vacanță pentru a patrula granița, a spus serviciul într-un comunicat.

Letonia deține „informații despre o posibilă creștere a amenințărilor hibride” și că autoritățile din Belarus sunt din ce în ce mai implicate în organizarea fluxului de imigranți ilegali, se arată în comunicat.

Până în prezent, în acest an, 5.799 de migranţi au fost împiedicaţi să intre în ţară prin graniţa dintre Letonia şi Belarus, în timp ce 292 au fost admişi în ţara baltică din motive umanitare. Numărul depăşeşte deja cele 5.286 de persoane interceptate în tot anul 2022.

Termenul de „război hibrid” este folosit de guvernele din statele baltice şi de analiştii de securitate cu referire la strategia Belarusului de a atrage migranţi, în mare parte din Orientul Mijlociu, şi de a-i presa apoi să treacă frontierele cu ţările europene învecinate, Letonia, Lituania şi Polonia, potrivit Agerpres.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro