Sari direct la conținut

Liberalii își completează echipa de conducere la Poiana Brașov / Ce nume se află în cărți pentru funcția de secretar general și prim-vicepreședinte PNL

HotNews.ro

Liberalii se reunesc în ședința Consiliului Național la Poiana Brașov pe 27 mai pentru alegerea secretarului general al PNL în persoana lui Lucian Bode. În locul acestuia, pe funcția de prim-vicepreședinte va candida eurodeputatul Dan Motreanu, susțin surse politice pentru HotNews.ro.

Liberalii s-au întâlnit în cursul dimineții de miercuri la vila Lac pentru a discuta despre completarea echipei de conducere. Potrivit surselor citate, în spatele ușilor închise s-au discutat mai multe variante.

Varianta convenită de către liberali ar fi, potrivit surselor citate, ca membrii Biroului Politic să rămână neschimbați cu excepția a trei funcții. Mai exact, actualul prim-vicepreședinte Lucian Bode să candideze pentru postul de secretar general (loc rămas vacant după demisia lui Dan Vîlceanu) iar în locul pe care acesta îl va elibera ar urma să candideze Dan Motreanu.

O altă funcție este cea de vicepreședinte PNL pe apărare (funcție deținută de Nicolae Ciucă înainte de a candida la șefia PNL) unde există mai mulți doritori. Printre aceștia se numără senatoarea PNL și șefa comisiei de Apărare, Nicoleta Pauliuc, primarul Constanței Virgil Chițac și deputatul Ben-Oni Ardelean.

La nivel oficial, conducerea PNL a anunțat că în ședința Consiliului Naţional al PNL vor avea loc alegeri pentru funcţiile de secretar general al PNL, prim-vicepreşedinte în domeniul strategiilor politice şi vicepreşedinte în domeniul apărării şi siguranţei naţionale.

Candidaturile pentru aceste funcţii se vor depune până pe data de 20 mai iar Consiliul Naţional al PNL se reunește pe 27 mai, la Poiana Braşov, cu participarea a 1.000 de delegaţi.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro