Sari direct la conținut

Liceean cu arsuri pe 70% din corp după ce a s-a urcat pe un vagon din gara Buzău și a fost electrocutat de o descărcare a liniei de înaltă tensiune

HotNews.ro
Liceean cu arsuri pe 70% din corp după ce a s-a urcat pe un vagon din gara Buzău și a fost electrocutat de o descărcare a liniei de înaltă tensiune

Un adolescent în vârstă de 16 ani din localitatea buzoiană Glodeanu Siliştea, elev la un liceu din Buzău, a suferit miercuri un traumatism prin cădere şi arsuri de gradul 3 pe 70 la sută din corp, după ce s-a urcat pe un vagon din gara Buzău şi s-a electrocutat de liniile de înaltă tensiune.

Acesta a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă Buzău, Adriana Bunilă, adolescentul a fost adus în stare gravă la UPU Buzău. „Acesta a suferit un traumatism prin cădere de la o înălţime de trei metri, arsuri de gradul 3, în zona toracelui, abdomenului, membrelor superioare şi inferioare prin electrocutare, fiind transferat de urgenţă la un spital din Bucureşti”, a declarat sursa citată.

Martorii oculari susţin că băiatul s-ar fi urcat pe un vagon dezafectat pentru a-şi face un selfie, dar a fost electrocutat în urma unei descărcări a liniilor de înaltă tensiune.

În ultimii ani au avut loc mai multe astfel de cazuri, deși autoritățile au avertizat că electrocutarea în zona liniilor de tren, unde este un voltaj extrem de ridicat, se poate produce prin arc electric, fără atingerea firelor de electricitate.

Referințe:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro