Sari direct la conținut

Liderul suprem al Iranului, ayatollahul Ali Khamenei, semnal puternic pentru Israel după atacurile aeriene

HotNews.ro
Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, Foto: AFP / AFP / Profimedia
Ayatollahul Ali Khamenei, liderul suprem al Iranului, Foto: AFP / AFP / Profimedia

Oficialii iranieni ar trebui să stabilească cel mai bun mod de a demonstra puterea Teheranului în fața Israelului după atacul împotriva mai multor ținte militare, a declarat duminică liderul suprem al țării, ayatollahul Ali Khamenei, citat de agenția de presă oficială IRNA, transmite Reuters.

„Răul comis de regimul sionist (Israel, n.r.) acum două nopți nu ar trebui nici minimalizat, nici exagerat”, a declarat Khamenei, citat de IRNA.

Iranul a minimalizat sâmbătă atacul aerian al Israelului de peste noapte împotriva unor ținte militare iraniene, afirmând că acesta a provocat doar pagube limitate, în timp ce președintele american Joe Biden a făcut apel la încetarea escaladării care a generat temeri cu privire la un război total în Orientul Mijlociu.

Zeci de avioane israeliene au finalizat trei valuri de lovituri înainte de zorii zilei de sâmbătă împotriva fabricilor de rachete și a altor instalații din apropierea Teheranului și în vestul Iranului, a declarat armata israeliană.

Khamenei a declarat că puterea Iranului ar trebui demonstrată Israelului, adăugând că modalitatea de a face acest lucru ar trebui să fie „determinată de oficiali și că ar trebui să aibă loc ceea ce este în interesul poporului și al țării”.

INTERVIURILE HotNews.ro