Sari direct la conținut

LISTĂ 1 din 4 școli vor folosi din septembrie catalogul electronic

HotNews.ro
Școală, Foto: David Leonard Bularca / HotNews
Școală, Foto: David Leonard Bularca / HotNews

Aproape 1.900 de școli vor folosi catalogul electronic din luna septembrie, în anul școlar 2024-2025. Ministra Educației, Ligia Deca, a spus că numărul școlilor care vor folosi catalogul electronic a crescut cu peste 60% față de anul școlar trecut. 

  • Vezi AICI lista școlilor care vor folosi catalogul electronic în anul școlar 2024-2025. 

„Continuăm digitalizarea educației: numărul școlilor care folosesc catalogul electronic crește cu peste 60% față de anul trecut! Mai mult de o școală din patru va folosi acest instrument cu ajutorul căruia părinții pot vedea în timp real situația școlară a copiilor”, a scris Ligia Deca pe Facebook. 

Școlile s-au putut înscrie, până pe data de 5 august, în rețeaua unităților de învățământ pilot care au catalog electronic. 

Unitățile de învățământ în care se folosește catalogul electronic trebuie să asigure din bugetul propriu sau din alte fonduri  achiziționarea programelor/serviciilor de catalog electronic, fiind interzisă solicitarea achitării acestor servicii de către elevi sau reprezentanții legali ai acestora.

„Unitățile de învățământ prevăzute în Anexa 1 asigură, prin contractele încheiate cu furnizorii programelor/serviciilor de catalog electronic, siguranța datelor cu caracter personal, în conformitate cu reglementările în vigoare”, se arată în Ordinul de Ministru semnat de Ligia Deca. 

Școlile au dreptul să renunțe la folosirea catalogului electronic în orice moment, conform aceluiași document.

INTERVIURILE HotNews.ro