Liudmila Climoc, CEO-ul Orange România, despre aprobarea achiziției Telekom: Un pas înainte în strategia de a fi prima alegere în piața serviciilor convergente fix-mobile
”Un obiectiv major pentru noi este să devenim prima alegere în piața serviciilor convergente din România. Un pas înainte în această strategie este reprezentat de aprobarea condiționată a Comisiei Europene pentru tranzacția prin care Orange a semnat pentru achiziția pachetului majoritar de 54% din acțiunile Telekom Romania Communications.” a declarat joi Liudmila Climoc, CEO Orange România la prezentarea rezultatelor financiare din trimestrul doi din acest an.
Orange România, liderul pieței locale de comunicații mobile, a anunțat joi rezultatele financiare înregistrate în cel de-al doilea trimestru din acest an, încheiat la 30 iunie.
În intervalul aprilie – iunie 2021, Orange România a realizat o cifră de afaceri în valoare de 268 milioane de euro, în creștere cu 11% față de aceeași perioadă a anului anterior. În primele șase luni din 2021, evoluția este de 6,6% până la 532 milioane de euro. Această evoluție este susținută de o creștere a serviciilor mobile, fiind în continuare determinată și de creșterea vânzărilor de echipamente, înregistrată ca urmare a mutării în mediul digital a multor activități economice.
La 30 iunie 2021, Orange România furniza servicii mobile, fixe și TV pentru 10.628.000 de clienți, în creștere cu 4% comparativ cu finalul primului semestru din 2020. Serviciile fixe în bandă largă aveau 432.000 de clienți, în creștere cu 17% față de aceeași perioadă din 2020.
Acoperirea rețelei
Orange a mai anunțat că pe parcursul trimestrului doi din acest an, 29.000 de locuitori din 72 de noi localități din mediul rural au primit acces la conectivitate 4G, procentul de acoperire fiind de 98,21% din populație, în timp ce 317 de noi localități din mediul urban și rural s-au bucurat de avantajele rețelei 4G+.
Potrivit operatorului, reţeaua 5G este în expansiune, fiind disponibilă în prezent clienților din 20 de orașe, printre care Brașov, București, Craiova, Cluj-Napoca, Constanța, Iași, Timișoara, precum și orașe din județul Ilfov, stațiuni montane și estivale.
Comisia Europeană a aprobat miercuri achiziția de către Orange a 54% din acțiunile Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) cu o condiție: Orange să cedeze controlul asupra participației de 30% în fostul Cosmote, pe care ar ajunge să o dețină în urma tranzacției și care ar afecta concurența. Pentru a îndepărta această îngrijorare, Orange s-a angajat să vândă către OTE această participație. Grupul elen a anunțat că vrea să cumpere și acest pachet de acțiuni.