Sari direct la conținut

Liviu Librescu, personalitatea care a inspirat cea mai multa admiratie in 2007

HotNews.ro

Profesorul evreu de origine romana Liviu Librescu, cel care a fost ucis intr-un atac la Universitatea Virginia Tech, in timp ce incerca sa salveze vietile studentilor sai, a fost declarat personalitatea care a inspirat cea mai mare admiratie in acest an, potrivit unui sondaj al organizatiei Beliefnet.

Sondajul a fost realizat pe internet de organizatia multireligioasa Beliefnet, iar profesorul Librescu a fost declarat personalitatea care a inspirat cea mai multa admiratie in 2007 de peste 80% din cei 93.000 de respondenti.

Liviu Librescu, care a fost supravietuitor al Holocaustului, si-a sacrificat viata in timpul masacrului de la Universitatea Virginia Tech, blocand usa salii de curs si impiedicandu-l pe agresorul de origine sud-coreeana sa patraunda in sala.

In urma masacrului din aprilie, cel mai sangeros dintr-un campus american, si-au pierdut viata 33 de persoane.

Marilena Librescu, sotia profesorului, adeclarat pentru Beliefnet ca „nu este surprinsa de rezultatul sondajului. Il stiam pe Liviu foarte bine si i-am inteles ultimele decizii din viata. Nu putea sa sara primul si sa-i lase pe studenti in clase”.

Vaduva eroului de la Virginia Tech a afirmat ca multi dintre studentii salvati de Librescu i-au scris dupa atac, povestindu-i ultimele momente din viata ale profesorului si spunandu-i ca „nu am pierdut doar un profesor, un mentor, dar si pe al doilea tata”.

Unul dintre studentii lui Librescu, Andrey Andreyev, a afirmat ca „ceea ce a facut el a fost un lucru iesit din comun” si ca intentioneaza sa-i calce pe urme, devenind profesor.

Printre finalistii Beliefnet din acest an au mai fost actorii Don Cheadle si Angelina Jolie, antrenorul echipei care a castigat Super Bowl-ul american, Tony Dungy, dar si Wesley Autrey, care a salvat o persoana cazuta pe sinele metroului din New York.

Beliefnet este un site multireligios, lansat in 1999, care ofera informatii despre diferite religii, de la crestinism la confucianism.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro