Sari direct la conținut

Lovitură pentru clanurile mafiote siciliene: Poliția a arestat 22 de persoane, la Palermo

HotNews.ro
Lovitură pentru clanurile mafiote siciliene: Poliția a arestat 22 de persoane, la Palermo

Liderii și membrii clanului mafiot Stidda sunt implicați în ancheta Direcției Districtuale Antimafia (DDA) din Palermo, care a dus marți la 22 de arestări. Ancheta afectează familiile mafiote din Agrigento și din Trapani și este coordonată de procurorul din Palermo, Francesco Lo Voi, adjunctul Paolo Guido și procurorii Gery Ferrara, Claudio Camilleri și Gianluca De Leo, relatează agenția italiană de presă ANSA, citată de Rador.

Ancheta vizează, de asemenea, un inspector și un asistent șef al Poliției, acuzați de implicare externă în asociație mafiotă, acces neautorizat la sistemul informatic și dezvăluirea secretelor de serviciu, precum și un avocat. Suspecții sunt acuzați de mafie, șantaj, favorizare deosebit de gravă. Anchetatorii au constatat că o femeie, Angela Porcello, partenera unui mafiot, și-a asumat un rol principal în Cosa Nostra, organizând summiturile, jucând rolul de consilier și promotor al multor activități ale clanurilor. Liniștiți de avocat cu privire la imposibilitatea efectuării interceptărilor telefonice în biroul său, liderii mafioți din Canicattì, ai familiilor Ravanusa, Favara și Licata, un fost angajat loial al liderului mafiei Bernardo Provenzano din Villabate (Palermo) și noul șef al organizației Stidda se aflau, potrivit investigațiilor, în biroul avocatului pentru a discuta despre afaceri și evenimente legate de Cosa Nostra. Sutele de ore de interceptări dispuse după ce, în timpul anchetei, carabinierii au înțeles adevărata natură a întâlnirilor, au permis anchetatorilor să facă lumină asupra structurii clanurilor, asupra dinamicii din cadrul bandelor și să înregistreze mafioți din toată Sicilia, povești și evoluții. O anchetă prețioasă, care a dus la identificarea personajelor necunoscute anchetatorilor și ale liderilor mafioți vechi, care încă operează.

În districtul mafiot Canicattì, Stidda se reorganizează și se regrupează în jurul figurilor a doi condamnați pe viață, care au reușit să obțină semi-libertatea. În special, unul dintre șefii mafiei, indicat ca instigator la uciderea judecătorului Rosario Livatino, ar fi exploatat premiile care, în unele cazuri, le reveneau și celor condamnați la închisoare pe viață, pentru a reveni să opereze în zonă și să revitalizeze Stidda, care părea învinsă. Din anchetă mai reiese că bossul fugar Matteo Messina Denaro, liderul mafiei din Trapani, care este de negăsit de 28 de ani, este încă recunoscut drept cel care are dreptul la investiri sau concedieri și că relațiile istorice dintre Mafie și Cosa Nostra americană nu ar fi încetat niciodată. Messina Denaro este, de asemenea, destinatarul ordinului de arestare, care a fost emis pentru 23 de persoane, dar pus în aplicare doar pentru 22 de persoane, dat fiind că „nașul” din Trapani rămâne un fugar. Rolul liderului mafiot din Castelvetrano apare în povestea referitoare la încercarea unor oameni de onoare de a scoate un boss de la conducerea districtului Canicattì. Din anchetă reiese că, pentru a-și realiza proiectul, mafioții aveau nevoie de aprobarea lui Messina Denaro care, prin urmare, continuă să decidă soarta și echilibrul de putere al organizației Cosa Nostra, în ciuda faptului că de ani de zile este de negăsit.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro