Sari direct la conținut

Lucian Bode a pierdut încă un proces prin care încerca să scape de verdictul de plagiator, anunță jurnalista Emilia Șercan 

Lucian Bode, Foto: Inquam Photos / George Călin
Lucian Bode, Foto: Inquam Photos / George Călin

Fostul ministru Lucian Bode a pierdut procesul prin care a dat în judecată Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) pentru anularea deciziei Comisiei de Etică prin care s-a stabilit că secretarul general al PNL a plagiat cel puțin 18,5% din teza sa de doctorat. Acesta este al doilea proces pe care Bode îl pierde în încercarea de a scăpa de decizia de plagiat a UBB, scrie Emilia Șercan, jurnalista de investigații care a descoperit plagiatul politicianului. 

„Plagiatorul Lucian Bode a pierdut, definitiv, cel de-al doilea proces prin care a încercat să scape de decizia de plagiat dată de Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) în ianuarie 2023.

Anul trecut, dr. Bode a dat în judecată UBB și a cerut anularea Hotărârii nr. 10 din 13.12.2022 a Comisiei de etică.

Prin Hotărârea nr. 10 din 13.12.2022 a Comisiei de etică, aceasta s-a autosesizat – după ce am publicat în premieră, în noiembrie 2022, probe care arătau că dr. Bode a plagiat cel puțin 18,5% din teza sa de doctorat -, și prin care au fost cooptați în Comisia de analiză a tezei prof. Corneliu Bjola, de la Universitatea din Oxford, și prof. Alin Fumurescu, de la Universitatea din Houston”, a scris Emilia Șercan pe Facebook.

Luni, Curtea de Apel Cluj i-a respins recursul lui Bode, după ce acesta a pierdut și pe fond procesul, la Tribunalul Sălaj. „Dr. Bode a încercat mai întâi, printr-un alt proces, să suspende Hotărârea nr. 10 din 13.12.2022 de autosesizare și de cooptarea în Comisia de analiză a profesorilor Bjola și Fumurescu, însă și în acest proces a pierdut pe linie, atât la Tribunalul Sălaj, pe fond, cât și la Curtea de Apel Cluj, în recurs”, explică jurnalista. 

Un alt proces, deschis la Tribunalul București, avea nevoie de decizia luată luni de Curtea de Apel Cluj pentru a continua. 

„Dr. Bode a mai deschis un proces anul trecut și la Tribunalul București, în care de această dată a cerut anularea decizie de plagiat emisă de Comisia de etică a UBB. Acest proces a fost suspendat în mai 2024 în așteptarea deciziei de astăzi”, mai spune Emilia Șercan. 

În noiembrie 2022, jurnalista Emilia Șercan arăta, într-un articol publicat în PressOne, că Lucian Bode – ministru de Interne la acea vreme – și-a plagiat 18,5% din teza de doctorat.

Lucian Bode a negat constant acuzațiile de plagiat. 

INTERVIURILE HotNews.ro