Sari direct la conținut

Ludovic Orban invită PNL să voteze o moțiune de cenzură a opoziției. „Dacă vrea cu adevărat să se desprindă de PSD”

HotNews.ro
Ludovic Orban, Foto: Inquam Photos / George Călin
Ludovic Orban, Foto: Inquam Photos / George Călin

Președintele Forței Dreptei, Ludovic Orban, a afirmat că partidul său va iniția discuții cu partidele din opoziție privind o moțiune de cenzură și a invitat și PNL să o voteze „dacă vrea cu adevărat să se desprindă de PSD”.

Consiliul Naţional al Partidului Forţa Dreptei a mandatat parlamentarii săi să poarte discuţii pentru a iniţia o moţiune de cenzură împotriva guvernului Ciolacu, având în vedere că există neînţelegeri serioase în coaliţie.

„Dacă, în afara formaţiunilor politice de opoziţie, PNL vrea cu adevărat să se desprindă de PSD, poate participa la susţinerea şi votarea unei moţiuni de cenzură care să ducă la căderea guvernului Ciolacu”, a afirmat Ludovic Orban, citat de Agerpres.

De asemenea, s-a înființat o echipă de negociere condusă chiar de Orban care să discute cu alte partide despre cele mai bune căi de a împiedica câștigarea alegerilor prezidențiale de către un candidat social-democrat precum și a celor parlamentare de către PSD.

„Vom purta discuţii şi cu alte formaţiuni din bazinul de centru-dreapta pentru a încerca să degajăm o formulă în perspectiva alegerilor prezidenţiale şi a alegerilor parlamentare, care să ne ofere şansa unei reprezentări cât mai bune a Forţa Dreptei şi, în general, a formaţiunilor politice din bazinul de centru-dreapta”, a spus Orban.

Acesta s-a arătat dispus și la negocieri cu PNL, însă a pus liberalilor o condiție preliminară: „Dacă sunt dispuşi să rupă coaliţia cu PSD. În mod evident, putem începe discuţii chiar şi cu PNL”.

INTERVIURILE HotNews.ro