Sari direct la conținut

Ludovic Orban: „Iohannis e un trădător”. Întrebat cine a condus de fapt PNL în mandatul său: „Eu, cu anumite contribuții”

HotNews.ro
Klaus Iohannis si Ludovic Orban 1, Foto: Presidency.ro
Klaus Iohannis si Ludovic Orban 1, Foto: Presidency.ro

Președintele Forța Dreptei, Ludovic Orban, a declarat, duminică seară, la Digi 24, că Klaus Iohannis l-a dezamăgit cel mai mult și că a dovedit că este un „trădător”. El a susținut că șeful statului este, de fapt, cel care conduce PNL și, „nu Ciucă sau Cîțu”, dar că, în propriul său mandat de președinte PNL, el a fost liderul, „cu anumite contribuții în anumite teme în care exista interesul”.

Orban a făcut aceste declarații în emisiunea Digi 24 în care liderii politici își adresează întrebări, fostul președinte al PNL fiind întrebat de liderul USR, Cătălin Drulă, care este politicianul care l-a dezamăgit cel mai mult.

  • „(…) Răspunsul este binecunoscut, în mod evident Iohannis. Este un om în care am crezut, am crezut că ceea ce a făcut la Sibiu poate să facă și pentru România, din păcate a dovedit că este un trădător, un om lipsit de empatie.
  • A trădat electoratul care l-a votat, șase milioane și jumăte de oameni și-au pus speranța în Klaus Iohannis că va conduce România fără PSD, scoțând caracatița PSD care e infiltrată în toate structurile statului (…)
  • Pur și simplu a readus PSD-ul la putere și practic a blocat dezvoltarea României și orice perspectivă. Pentru mine Iohannis este de nerecunoscut în al doilea mandat. Vă mărturisesc că după 1 ianuarie 2021 eu pe Klaus Iohannis nu l-am mai recunoscut, în sensul că parcă nu mai e el. Am fost împreună în opoziție, am luptat împreună, să ne aducem aminte, bătălia împreună împotriva ordonanței 13, ieșirile în Piață, referendumul pe justiție, adică a fost totuși, ca să nu mai spun de toate declarațiile lui anti-PSD, că PSD a blocat România, că PSD e răul cel mai mare, că a împiedicat democratizarea și dezvoltarea economică a României, după aia tu să aduci PSD-ul la putere. Eu am plecat din PNL în momentul în care Iohannis a impus conducerii PNL readucerea PSD la putere. (…) Iohannis conduce PNL, nu Ciucă sau Cîțu”, a susținut Ludovic Orban.

Întrebat cine conducea PNL când era el președinte, Ludovic Orban a răspuns: „Eu. E adevărat, cu anumite contribuții în anumite teme în care exista interesul. A trebuit s-o fac, ce-i drept. Numai că am spus și nu de-a lungul timpului. S-ar putea să fi fost lucrul acesta care a deranjat”.

Întrebat de Ciucă dacă în 2024 vrea să contribuie la întărirea liberalismului sau la dezbinarea lui: Mi se pare o jignire să îmi vorbească de liberalism

Întrebat de liderul PNL, Nicolae Ciucă, dacă în 2024 vrea să contribuie la întărirea liberalismului sau la dezbinarea lui, Ludovic Orban a spus că i se pare o jignire să îi vorbească Ciucă despre liberalism.

  • „Asta mi se pare o jignire, să îmi vorbească mie domnul Ciucă de liberalism. Eu mănânc liberalism pe pâine de când am pus prima oară mâna pe cărţi de filosofie, de istorie. (..) Cred că de-a lungul timpului am arătat nu numai că gândesc, dar şi acţionez ca un liberal.
  • Astăzi, atât timp cât PNL este condus de oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul şi cu democraţia, care acceptă o funcţionare nedemocratică a PNL, care au călcat în picioare toate valorile şi principiile liberale, atât timp cât PNL va fi sluga PSD, el a încetat să mai existe ca partid liberal”, a adăugat Orban.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro