Sari direct la conținut

Lupta secretă din „ministerul emojiurilor". Cine sunt oamenii din spatele smiley-urilor pe care le folosești online

​​Panorama.ro
Emojiurile sunt aprobate de Unicode, un fel de minister al emojiurilor, Foto: Panorama / Imagine creată cu AI/Microsoft Bing
Emojiurile sunt aprobate de Unicode, un fel de minister al emojiurilor, Foto: Panorama / Imagine creată cu AI/Microsoft Bing

Când Keith Broni, cercetător comportamental, și-a făcut lucrarea de disertație la University College London, despre cum emojiurile schimbă receptarea emoțională a unui mesaj, nu se gândea că va ajunge ulterior să trăiască din studierea micilor semne grafice. Broni e azi redactorul-șef al Emojipedia, site pornit în 2013 de australianul Jeremy Burge, din dorința de a monitoriza sistemele de emojiuri de pe diferite platforme și de a le explica entuziaștilor.

În prezent, există peste 3.500 de emojiuri, iar 92% dintre utilizatorii de internet de la nivel mondial le folosesc, așa că munca pe care Broni și echipa lui o fac e complexă și presupune cercetare.

„Treaba noastră, la Emojipedia, este să monitorizăm emojiurile și să oferim acces facil la resurse extinse și exacte tuturor emoji-curioșilor din lume”, explică Broni într-un interviu pentru Panorama, via Google Meet. „Unii ne numesc istorici ai emojiurilor, poți să ne spui cercetători de emojiuri sau antropologi de emojiuri”, completează el.

Citește continuarea pe Panorama.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro