Sari direct la conținut

Macron susține că Polonia blochează eforturile UE privind protecția mediului

HotNews.ro
Macron si Merkel, Foto: Captura video
Macron si Merkel, Foto: Captura video

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Polonia blochează eforturile comune la nivelul Uniunii Europene pe tema protejării mediului, informează postul TVN24, care citează publicația Le Parisien, scrie Mediafax.

Macron a explicat că, la summitul UE din iunie, patru țări europene (Polonia, Cehia, Estonia și Ungaria) au blocate o rezoluție privind neutralitatea climatică, ce prevede ca acest obiectiv să fie îndeplinit de toate statele membre UE până în anul 2050.

„Adevărul este că doar o țară blochează tot – Polonia”, a afirmat Macron, care îndemnat tinerii să protesteze în Polonia pentru a schimba acest lucru. „Obiectivul meu este să conving alte țări să acționeze”, a adăugat liderul francez.

În ceea ce privește protestele de vineri pe tema schimbărilor climatice, la care au participat milioane de persoane din întreaga lume, Macron a subliniat că „nu vor rezolva problema” și propune acțiuni concrete, cum ar fi organizarea „în fiecare vineri de acțiuni (de strângere de deșeuri) de-a lungul râurilor și pe plajele corsicane”.

Macron a participat, alături de alți lideri mondiali, la summitul ONU privind acțiunile climatice, eveniment care s-a desfășurat luni la New York, și în cadrul căruia au fost discuții despre modul identificarea de acțiuni și metode care să amelioreze starea mediului înconjurător.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro