Sari direct la conținut

MAE: Nu s-au aflat cetățeni români la bordul navei „Davide B”, de la bordul căreia au fost răpiți 15 marinari

HotNews.ro

Ministerul Afacerilor Externe precizează că nu s-au aflat cetățeni români la bordul navei „Davide B” de la bordul căreia pe 11 martie au fost răpiți 15 marinari, deși inițial liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, a spus că printre cele 21 de persoane de la bordul navei se aflau și români.

”Celula de Criză interinstituțională, convocată de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu, a efectuat în regim de urgență o serie de demersuri complexe pe mai multe canale specifice, inclusiv diplomatice, pentru verificarea situației, confirmarea informațiilor referitoare la cetățenia și identitatea persoanelor potențial implicate și întreprinderea acțiunilor necesare în astfel de cazuri. Conform datelor și informațiilor obținute, MAE precizează că la bordul navei menționate nu s-au aflat cetățeni români. Prin urmare, nu au existat cetățeni români victime ale unei acțiuni de răpire de persoane”, informează MAE.

Liderul Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihalcioiu, a declarat vineri, pentru News.ro, că piraţii au atacat marţi nava Davide P., pavilion Malta, în Golful Guineea şi au răpit 15 marinari.

Acesta spunea că la bordul navei se aflau 21 de persoane, români, ucraineni şi filipinezi.Deocamdată nu este cunoscută naţionalitatea celor răpiţi. Totodată, piraţii nu ar fi formulat până în prezent nicio cerere de răscumpărare.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro