Sari direct la conținut

MAI: Emiterea duplicatului permisului de conducere a devenit disponibilă online

HotNews.ro
Coada permise auto la DRPCIV, Foto: AGERPRES
Coada permise auto la DRPCIV, Foto: AGERPRES

Începând din această lună, persoanele care și-au pierdut permisul de conducere sau cărora li s-a deteriorat pot solicita un duplicat direct prin intermediul serviciului online disponibil pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro, prezența fizică la ghișeu fiind necesară o singură dată.

Astfel, emiterea online a duplicatului permisului de conducere va putea fi realizată de solicitanți cu respectarea următorilor pași:

  • Să dețină cont de utilizator pe site-ul http://dgpci.mai.gov.ro
  • Să transmită prin intermediul aplicației informatice următoarele documente:
    – Cererea solicitantului completată și semnată, bifând rubrica aferentă emiterii duplicatului permisului de conducere și completând în mod corespunzător motivul solicitării;
    – Actul de identitate, în termenul de valabilitate, în copie;
  • Să achite contravaloarea permisului de conducere (89 lei) prin intermediul procesatorului de plăți disponibil pe site.

Ministerul Afacerilor Interne precizează că singura modalitate de creare a conturilor de utilizator implică prezentarea solicitantului, o singură dată, pentru identificare la oricare ghișeu de permise sau înmatriculări.

„Folosim acest prilej pentru a sublinia faptul că, în perioada următoare, se vor face demersuri și în ceea ce privește digitalizarea serviciilor privind înmatricularea vehiculelor. Prin urmare, digitalizarea serviciilor publice reprezintă un pas important în modernizarea administrației și simplificarea interacțiunilor cetățenilor cu instituțiile publice, iar emiterea duplicatului permisului de conducere este unul dintre aceste servicii esențiale care va beneficia de pe urma tranziției către mediul online, în anul 2024”, se spune într-un comunicat al MAI.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro