Sari direct la conținut

Mama lui Vlad Pascu, plasată în arest la domiciliu. Decizia Curţii de Apel Bucureşti este definitivă

HotNews.ro
Miruna Pascu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Miruna Pascu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Curtea de Apel Bucureşti a decis definitiv, joi, ca Miruna Pascu, mama şoferului de 19 ani care, aflat sub influenţa drogurilor, a omorât doi tineri în localitatea 2 Mai, să fie plasată în arest la domiciliu.

„Admite contestaţia formulată de inculpata Miruna Pascu împotriva încheierii din data de 30 octombrie pronunţată de judecătorul de cameră preliminară de la Tribunalul Bucureşti – Secţia I Penală. Desfiinţează încheierea atacată şi rejudecând: admite cererea înlocuirii măsurii preventive cu măsura arestului la domiciliu, formulate de inculpata Miruna Pascu. (…) Înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatei Miruna Pascu cu măsura preventivă a arestului la domiciliu pe o durată de 30 de zile, de la data de 9 noiembrie la 8 decembrie, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpatei Miruna Pascu de sub puterea mandatului de arestare preventivă nr. 249/15.09.2023, dacă nu este arestată sau deţinută în altă cauză. (…) Definitivă”, se arată în minuta deciziei Curţii de Apel Bucureşti, citată de Agerpres.

Miruna Pascu a fost trimisă în judecată de DIICOT, alături de fiul ei, Vlad Pascu, şi fostul soţ Claudiu Pascu.

Ea este acuzată că ar fi şantajat o fată, martoră în dosarul în care este cercetat fiul ei. Concret, ea ar fi ameninţat-o pe prietena fiului său că va face publice informaţii şi imagini compromiţătoare despre ea, dacă va colabora cu procurorii.

În acelaşi dosar, Vlad Pascu, aflat în arest preventiv, este acuzat de consum şi trafic de droguri, iar Claudiu Pascu de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Procurorii DIICOT arată, în rechizitoriu, că tânărul s-a drogat încă de când avea 13 ani, când a început să consume inițial droguri de risc, apoi droguri de mare risc, înconjurându-se de un anturaj format din persoane de vârsta sa, cu preocupări similare, dar și din oameni care îi furnizau o gamă variată de droguri – cannabis, cocaină, amfetamină, fentanil și oxicodonă:

  • „Din probele administrate în cauză a rezultat că, pe fondul unor probleme emoționale survenite într-un context familial, în perioada de minorat (13 ani), a început să consume inițial droguri de risc, apoi droguri de mare risc, înconjurându-se de un anturaj compus din persoane de vârsta sa cu preocupări similare, dar și din persoane care îi furnizau o gamă variată de droguri – cannabis, cocaină, amfetamină, fentanil și oxicodonă.
  • Consumul constant de droguri a marcat evoluția personală a inculpatului, care a dezvoltat un comportament de tip histrionic, favorizat și de accesul la o serie de resurse materiale peste media socială.
  • Acest cumul de factori a condus în final la comiterea infracțiunilor cercetate în acest dosar, dar și a celor care fac obiectul dosarului instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Mangalia după ce în noaptea de 18/19.08.2023, aflat sub influența drogurilor de risc și mare risc consumate anterior, a condus mașina și a produs accidentul rutier de la 2 Mai soldat cu moartea a două persoane”.

Accidentul din 18 august, când Vlad Pascu a omorât cu mașina doi studenți de 21 și 22 de ani, a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul în care a ucis doi studenți și a rănit alți trei.

CITEȘTE ȘI:

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro