Sari direct la conținut

Mancarea are un gust mai bun daca muncesti mai mult pentru ea

HotNews.ro
Mancare sanatoasa, Foto: Flickr
Mancare sanatoasa, Foto: Flickr

Cand depui efort sa obtii un lucru, il apreciezi mai mult decat daca ti-ar fi la indemana. Teoria a fost dovedita, cel putin cand vine vorba de mancare, de cercetatorii de la Universitatea Johns Hopkins. Studiul sugereaza ca munca ne face sa apreciem chiar si mancarea proasta pe care de obicei o refuzam, cum ar fi alimentele cu continut scazut de grasimi. Cel putin teoretic, daca suntem nevoiti sa depasim o cursa cu obstacole pentru a ajunge la o farfurie cu morcovi, am putea prefera aceste legume unei ciocolate de la un automat, care ar fi mai accesibila.

Citeste mai mult pe TOTB

Abonați-vă la „Rațiunea, înapoi!”
Newsletterul săptămânal în care jurnalistul Gabriel Bejan explică cele mai importante evenimente din politică, economie și actualitate internațională.
Interviuri cu experți, reportaje exclusive și analize care pun lucrurile în perspectivă.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro