Sari direct la conținut

Marcel Ciolacu, despre controversele privind testările antidrog în trafic: „Analizele să vină în 48 sau 72 de ore. Să nu facem o nedreptate unor oameni nevinovaţi”

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Premierul Ciolacu a anunțat că va avea discuții cu miniștrii despre modificările legale referitoare la șoferii care consumă droguri. El a declarat că „trebuie găsite soluţii ca să nu abandonăm lupta împotriva drogurilor dar nici să facem o nedreptate unor oameni nevinovaţi”, conform News.ro.

„Categoric, răspunsul [la analize] trebuie să fie între 48 de ore şi 72 de ore, de la INML. Până acum se făcea imediat dosar, în urma testului făcut. Toate aceste lucruri se vor lămuri joi”, a declarat Marcel Ciolacu la sediul partidului PSD. 

Marcel Ciolacu a anunțat că achiziția testelor antidrog nu reprezintă un efort financiar prea mare pentru Guvern. „E o sumă simbolică pentru Guvernul României, una sau două milioane de euro, o să vorbesc cu domnul Boloş”, a precizat el.

Întrebat despre cazurile în care şoferilor li se ridică permisul pentru că au luat o pastilă de răceală, premierul Ciolacu a răspuns: „Nu s-a întâmplat până acum acest lucru. Dumneavoastră puneţi o întrebare ca şi cum s-ar întâmpla acest lucru. Joi vom lua măsurile ca acest lucru să nu se întâmple”. 

Declic organizează un protest joi, 11 iulie, împotriva OUG 84 care îi lasă fără permis pe șoferii care refuză testarea antidrog. Ordonanța se aplică atât bicicliştilor, cât şi trotinetiştilor. Declic a făcut o petiție care a strâns peste 175.000 de semnături, prin care îi cere lui Marcel Ciolacu anularea prevederilor ordonanței.

„Numărul mare de oameni care au semnat într-un timp atât de scurt ar trebui să îi dea de gândit premierului Ciolacu și să îl determine să abroge articolele care nenorocesc viețile unor șoferi nevinovați. Ordonanța făcută pe genunchi ne transformă pe toți în infractori buni de pedepsit”, a declarat Cătălina Hopârteanu, coordonatoarea campaniei „Anulați OUG care lasă fără permis șoferi nevinovați”.

Ordonanța a apărut sâmbătă seara, în Monitorul Oficial. Ea prevede că șoferii care refuză să fie testați cu aparatul Drugtest și cer să meargă la Institutul de Medicina Legală să rămână fără permis de conducere până la sosirea rezultatelor, potrivit Declic

INTERVIURILE HotNews.ro