Sari direct la conținut

Mesajul audio transmis membrilor PSD prin care Marcel Ciolacu își anunță candidatura la președinție: „Am vrut să aflați asta de la mine”

HotNews.ro
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea
Marcel Ciolacu, Foto: Inquam Photos / Malina Norocea

Într-un mesaj intern obținut de HotNews, Marcel Ciolacu își informează colegii din PSD că va candida în alegerile prezidențiale de la finalul anului și cere sprijinul pentru confirmarea candidaturii în Congresul PSD care va avea loc sâmbătă, 24 august. Informația a fost publicată în premieră de site-ul G4Media.

„După ce m-am consultat cu foarte mulți dintre dvs, am luat decizia să candidez la președinția României. Am vrut să aflați asta de la mine și nu de la televizor pentru că această decizie o vom dezbate sâmbătă la Congresul PSD”, transmite președintele PSD în mesajul intern transmis membrilor de partid.

El le cere sprijinul pentru confirmarea candidaturii în congres. „Avem cea mai bună echipă și am arătat la toate alegerile din ultimii 4 ani. Sunt sigur că împreună vom reuși să câștigăm președinția după 20 de ani. Sâmbătă, la Congres, voi prezenta planul meu pentru România. Sper să-mi dați onoarea de a lupta în numele dvs și a românilor pentru a câștiga alegerile prezidențiale. România are nevoie de stabilitate și echilibru, contez pe voi toți și vă aștept alături de campania noastră”, continuă premierul.

Iată mesajul audio al lui Marcel Ciolacu:

Potrivit G4Media, pe lângă mesajul audio, Marcel Ciolacu a înregistrat un clip video care va însoți anunțul său de intrare în cursa prezidențială.

„Împreună am reușit să facem din PSD principala forță politică din România și tot împreună îmi doresc să câștigăm următoarele alegeri!

Sunt un partener de încredere al dumneavoastră și sunt un om de echipă. De aceea, în urma discuțiilor pe care le-am avut cu dumneavoastră am decis să îmi depun candidatura la Președinția României. Sunt pregătit să-mi asum acum responsabilitatea de a fi președintele tuturor românilor. Am credința că pot contribui la viitorul țării mele – un viitor în siguranță și bunăstare. La Congresul de sâmbătă voi veni în fața românilor cu Planul meu pentru România și vă voi cere sprijinul pentru a câștiga alegerile prezidențiale. Așa să ne ajute Dumnezeu!”, spune Ciolacu pe această înregistrare.

Social-democrații se vor reuni sâmbătă, 26 august, în Congres la Romexpo. „La Congres are voie să participe toată lumea. Congresul va avea două componente. O componentă de alegere a conducerii partidului şi o componentă de stabilire a candidatului la Preşedinţia României”, a precizat Paul Stănescu, în anunțul convocării Congresului.

Pe 8 decembrie se votează președintele

Coaliția de guvernare a decis joi ca cele două tururi ale prezidențialelor să fie organizate pe 24 noiembrie și 8 decembrie, iar alegerile parlamentare să fie pe 1 decembrie. Decizia a venit după mai multe săptămâni de neînțelegeri în care PSD a militat pentru luna septembrie, în timp ce liberalii au cerut alegeri la termen în noiembrie.

Care sunt candidații anunțați până acum

Pe lângă Marcel Ciolacu (PSD), în cursa prezidențială și-au anunțat deja prezența Nicolae Ciucă (PNL), George Simion (AUR) și Elena Lasconi (USR). Un alt probabil candidat este Mircea Geoană (independent), dar actualul secretar general-adjunct al NATO nu a făcut un anunț oficial, deși se află în campanie de mai multă vreme prin țară.

INTERVIURILE HotNews.ro