Sari direct la conținut

Marcel Şerbuc, bărbatul care a ucis o fată de 12 ani și i-a ascuns cadavrul în canapea, a fost condamnat la 26 de ani de închisoare

HotNews.ro
Ilie Marcel Serbuc, dat in urmarire internationala pentru omor, Foto: Politia Romana
Ilie Marcel Serbuc, dat in urmarire internationala pentru omor, Foto: Politia Romana

Marcel Şerbuc, bărbatul care a ucis-o pe fiica concubinei sale, al cărei trup neînsuflețit a fost găsit, în iunie 2023, în lada canapelei într-un apartament din București, a fost condamnat miercuri la 26 de ani de închisoare pentru omor calificat şi tâlhărie. Decizia Tribunalului București nu este definitivă.

Bărbatul a fost trimis în judecată pentru omor calificat și tâlharie în octombrie 2023, iar procesul a început în ianuarie 2024.

Instanța a mai decis ca Marcel Şerbuc să plătească și daune morale în cuantum de 95.000 de euro, potrivit lui Adrian Cuculis, avocatul familiei victimei. Decizia tribunalului nu este definitivă.

Pe 3 iunie 2023, Secţia 16 Poliţie a fost sesizată de proprietarul unui apartament din Capitală cu privire la faptul că a găsit în lada canapelei un sac din plastic ce emană un miros de putrefacţie.

Iniţial, s-a crezut că persoana decedată este o femeie, însă o expertiză efectuată la INML a stabilit că persoana decedată este o minoră în vârstă de 12 ani, identificarea având loc prin compararea profilului genetic al cadavrului cu profilul genetic al tatălui fetei.

Tatăl biologic al fetei este cel care a reclamat dispariţia copilei la începutul lunii mai.

Fata locuia cu chirie împreună cu mama ei şi concubinul acesteia, Ilie Marcel Şerbuc, într-un apartament din Cartierul Berceni, Sectorul 4 al Capitalei.

În spaţiul public a apărut o înregistrare purtată între mamă şi concubin, în care Marcel Şerbuc i-ar fi spus că nu a vrut să-i facă rău copilei, dar a avut un conflict spontan cu ea, ar fi împins-o şi fata s-ar fi lovit cu capul de cada din baie.

După crimă, mama şi concubinul ei au părăsit ţara, femeia fiind depistată în Catalunia – Spania, după ce a fost confruntată de colegii ei de muncă de la o fermă. Ulterior, femeia a venit singură în România, pentru a fi interogată de anchetatori.

În schimb, concubinul ei a fost dat în urmărire europeană şi arestat în Olanda, fiind trimis în România în luna august 2023.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro