Sari direct la conținut

„Mașina de tocat” / Șeful Wagner: „E prea devreme să spunem că suntem aproape de cucerirea Bahmutului”

HotNews.ro
Soldati ucraineni in Bahmut, Foto: Marek M. Berezowski / AFP / Profimedia Images
Soldati ucraineni in Bahmut, Foto: Marek M. Berezowski / AFP / Profimedia Images

Șeful grupului de mercenari Wagner din Rusia a declarat într-un interviu publicat vineri că forțele rusești trebuie să captureze orașul strategic Bahmut pentru a-și continua campania, dar s-au confruntat cu o rezistență îndârjită din partea apărătorilor ucraineni, transmite Reuters.

Evgheni Prigojin, intervievat de un corespondent militar rus, a spus că Rusia trebuie să-și stabilească obiective clare în campania sa care durează de aproape un an: fie să-și întărească prezența în estul Ucrainei fie să avanseze pentru a cuceri o mai mare parte din această țară.

Trupele Wagner au jucat un rol important în război, în special luna trecută în capturarea orașului Soledar – în apropiere de Bahmut, oraș unde de luni de zile au loc bombardamente și lupte crâncene și care este supranumit soldați din ambele tabere drept „mașina de tocat (oameni)”.

„Bahmutul este necesar pentru ca trupele noastre să poată acționa confortabil”, a declarat Prigojin.

„De ce i se spune mașina de tocat? Pentru că armata ucraineană trimite din ce în ce mai multe unități”, a explicat el.

„Probabil că este prea devreme să spunem că suntem aproape (de cucerirea Bahmutului). Există multe drumuri de ieșire și mai puține drumuri de intrare. Trupele ucrainene sunt bine antrenate… și, ca orice oraș mare, este imposibil să îl capturezi din capul locului. Ne descurcăm foarte bine”, a spus șeful Wagner.

„Mai întâi trebuie să cucerim în liniște Artyomovsk și apoi putem spune tare și răspicat că l-am cucerit”, a adăugat el, referindu-se la Bahmut cu denumirea din epoca sovietică, folosită și de Moscova.

Luptele pentru capturarea Soledar – întreprinse după eșecurile în cucerirea Bahmut – au fost comparabile cu cele șase luni de lupte necesare armatei sovietice pentru a cuceri Stalingradul, a mai spus Prigojin.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro