Sari direct la conținut

Mecanic de tren rănit uşor în urma unui accident feroviar. Un utilaj agricol a fost lăsat pe calea ferată

HotNews.ro
Linii de cale ferata, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Linii de cale ferata, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Mecanicul trenului de călători care circulă pe ruta Caracal – Corabia a fost rănit uşor, miercuri, după ce trenul a acroşat un utilaj agricol lăsat de proprietar pe calea ferată, potrivit reprezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Olt, citați de Agerpres.

În trenul implicat în accidentul feroviar nu se aflau călători, ci numai mecanicul şi un controlor, acesta din urmă nefiind rănit.

Mecanicul conductor al trenului, un bărbat în vârstă de 27 de ani, din Slatina, a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale, dar nu a necesitat internare.

Accidentul a avut loc miercuri dimineaţa, în oraşul Corabia. Potrivit unor surse judiciare, utilajul agricol era folosit pentru udarea unui teren şi proprietarul l-ar fi lăsat pe şinele de cale ferată, omiţând că pe acolo trece un tren.

  • Între Caracal și Corabia sunt 41 km și circulă două trenuri pe sens, pe zi. Călătoria durează o oră și sunt șapte opriri pe parcurs.

„Din primele cercetări, poliţiştii au stabilit faptul că un utilaj agricol, amplasat pe calea ferată, a fost acroşat de un tren care circula pe ruta Caracal-Corabia, condus de către un tânăr, de 27 de ani, din municipiul Slatina. În urma evenimentului, mecanicul conductor a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale”, au spus reprezentanţii IPJ Olt.

Utilajul agricol lăsat pe şine aparţine unui bărbat în vârstă de 53 de ani, din Corabia.

INTERVIURILE HotNews.ro