Sari direct la conținut

Medic de terapie intensivă din Franța, despre doctorițele arestate: „Cu sau fără noradrenalină rezultatul ar fi fost același”

HotNews.ro
Medic de terapie intensivă din Franța, despre doctorițele arestate: „Cu sau fără noradrenalină rezultatul ar fi fost același”
Medicul Dan Longrois - FOTO: Știrile ProTV

În Franța, de exemplu, un renumit profesor de terapie intensivă de origine română vorbește despre o legislație și reglementări care se aplică special bolnavilor aflați în faza terminală.

Fost membru al Comitetului Științific al Societății franceze de Anestezie și Terapie intensivă, profesorul Dan Longrois urmărește cazul de la Spitalul Sfântul Pantelimon și susține că pacientul de 54 de ani era în șoc refractar, și că noradrenalina care i-a fost administrată nu l-ar mai fi ajutat oricum. Medicul francez îi contrazice și pe legiștii români care au concluzionat că reducerea dozei de noradrenalină ar fi dus la apariția stopului cardio-respirator și ar fi provocat decesul.

Prof. Dr. Dan Longrois, specialist în terapie intensivă: „Deci, eu cred că, cu sau fără noradrenalină, ținând cont de comorbiditățile, bolile pe care le avea acest pacient și motivele pentru care a fost admis în Reanimare, ciroza – și ciroza este un element particular, din nefericire rezultatul ar fi fost același.”

Citește mai mult pe Știrile ProTV

INTERVIURILE HotNews.ro