Sari direct la conținut

Mercedes decide anul acesta unde va construi fabrica din estul Europei

HotNews.ro

Daimler va lua anul acesta decizia privind amplasamentul viitoarei fabrici Mercedes din Europa de Est, a spus Thomas Weber, seful departamentului cercetare-dezvoltare la Mercedes. El nu a confirmat zvonurile care dadeau Romania ca fiind principala candidata si a precizat ca forta de munca ieftina nu va fi singurul criteriu de alegere, scrie Automotive News.

„Nu este numai o problema de costuri”, a spus Weber, care a adaugat ca e foarte important ca regiunea unde va fi fabrica sa poata furniza forta de munca de care Daimler are nevoie, dar sa beneficieze si de furnizorii potriviti si de o logisitica dezvoltata.

Mercedes anuntase ca vrea sa produca mai multe masini A Klasse si B Klaase, iar daca va decide sa deschida o uzina o va face in estul Europei. La sfarsitul lunii ianuarie presa a scris ca Mercedes va alege intre Romania si Polonia locul viitoarei uzine. In aprilie, sursele spuneau ca Mercedes isi extinde cautarile in afara Romaniei, iar in cursa a intrat Polonia sau chiar Cehia.

La inceput s-a spus ca nemtii ar putea face fabrica la Cluj, apoi orasul a iesit din cursa si s-a vorbit de fosta fabrica ARO din Campulung, dar si de Cugir unde deja se produc diverse componente pentru masinile din grup.

Mercedes construieste anual 280.000 de masini A Klasse si B Klasse in fabrica de la Rastatt, Germania, iar un purtator de cuvant al companiei a precizat ca uzina nu e in pericol nici dupa ce se va mai deschide o unitate de productie.

Romanii au cumparat anul trecut peste 2.400 de masini Mercedes, dintre care aproape 700 au fost C Klasse si peste 400 au fost ML. Vanzarile cumulate A Klasse si B Klasse abia au depasit 300 de unitati.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro