Sari direct la conținut

Mesaj Ro Alert de vijelii puternice și intensificări ale vântului în București / Grindină și averse

HotNews.ro
Grindina, Foto: Captura YouTube
Grindina, Foto: Captura YouTube

A fost emis un mesaj Ro Alert care avertizează populația că între orele 20:45-21:30 vor avea loc intensificări ale vântului, vijelii puternice, frecvente descărcări electrice și grindină de dimensiuni medii și mari

De asemenea, se anunță averse torențiale care vor acumula local 30l/mp.

Meteorologii au emis, marţi, avertizare cod portocaliu de furtună pentru municipiul Bucureşti. Potrivit ANM, se vor semnala „averse torenţiale care vor acumula peste 25…30 l/mp, descărcări electrice, intensificări ale vântului”.

UPDATE Primăria Sector 5 anunţă, marţi seară, că circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Progresului este blocată din cauza unor crengi căzute peste reţeaua electrică, în urma furtunii. Instituţia precizează că peste 7.000 de cereri există doar în sector 5 pentru toaletarea copacilor uscaţi.

”Primăria Sectorului 5 face apel către Primarul General al Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, pentru a elibera avizele necesare toaletării copacilor şi defrişarea arborilor uscaţi de pe raza teritorială a Sectorului 5. Marţi, 4 iulie 2023, echipele de intervenţie ale Primăriei Sectorului 5 acţionează pe teren pentru îndepărtarea a zeci de copaci pentru care există cereri de toaletare şi/sau defrişare, care au fost puşi la pământ de vântul şi ploaia din Capitală. Mai mult, circulaţia tramvaielor pe Şoseaua Progresului este blocată la momentul transmiterii comunicatului de presă, din cauza unor crengi căzute peste reţeaua electrică”, anunţă, marţi seară, Primăria Sector 5, potrivit News.ro.

Potrivit sursei citate, doar în Sectorul 5 sunt înregistrate 7.000 de cereri de toaletare şi/sau defrişare a copacilor.

O informare meteo de disconfort termic ridicat vizează, începând de marţi, întreaga ţară, temperaturile aerului urmând să ajungă chiar şi la 36 de grade în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei şi în jumătatea de sud a Moldovei, potrivit Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Marţi, miercuri şi joi, disconfortul termic va fi în creştere în regiunile sudice şi estice, astfel încât indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi local va depăşi pragul critic de 80 de unităţi.

Va fi caniculă marţi (4 iulie) pe arii restrânse în Lunca Dunării şi în Bărăgan, iar miercuri şi joi (5 şi 6 iulie) în cea mai mare parte a Munteniei, vestul Dobrogei şi în jumătatea de sud a Moldovei, zone unde temperaturile maxime vor fi cuprinse între 33 şi 36 de grade.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro