Sari direct la conținut

Mesajul primului roman care a votat in Noua Zeelanda: Sunt mandru ca sunt primul roman din lumea asta care are sansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hotiei, coruptiei, minciunii

HotNews.ro
Mesajul primului votant din Noua Zeelanda impotriva hotiei, Foto: Facebook / Dan Coroian Vlad
Mesajul primului votant din Noua Zeelanda impotriva hotiei, Foto: Facebook / Dan Coroian Vlad

„E 1-0 ! Mândru ca sunt român. De fapt sunt mândru ca sunt primul român din lumea asta care are șansa si privilegiul de a nu vota cu simbolul perfect al hoției, corupției, minciunii, arogantei, anormalului” – asa isi incepe postarea pe Facebook Dan Coroian Vlad, care sustine ca este primul roman care a votat, din Auckland, Noua Zeelanda, in turul 2 al alegerilor prezidentiale.

Mesajul romanului emigrat din Cluj in Noua Zeelanda:

Stau în fața secției de votare si ma întreb de ce ma trece scrisul. E disperarea de a ma vedea furat, din nou, de speranța ca țara mea o sa meargă în direcția bună. E disperarea emigrantului care vrea sa aibă șansa de a se întoarce (da, într-un loc cu mari probleme, dar care se afla pe drumul bun). Nu vreau sa imi pierd limba, „I Love You” dă bine numai in filme. Nu vreau să o mai văd pe mama plângând atunci cand plec. Nu mai vreau atacurile de panică în dimineața plecării. Nu mai vreau să mă simt un ticălos care alege bunăstarea si casa pe malul marii in favoarea prietenilor de o viața, Clujului, familiei… Nu „vreau o țara ca afara”. Vreau doar un pic de normalitate si certitudinea ca nu ne îndreptam din nou in direcția greșita. Bunăstarea va veni, probabil, prea târziu pentru noi, dar sunt dispus sa renunț in favoarea unui trai decent.

Gata, hai ca-s melodramatic. Nu fiți tâmpiți, mergeți la vot.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro