Sari direct la conținut

Mesajul unui important om de afaceri către Guvern: „Nu ne așteptăm la nimic bun în privința unui sprijin”. Totuși, o așteptare are: „Aici ne punem speranțele”

HotNews.ro
Mesajul unui important om de afaceri către Guvern: „Nu ne așteptăm la nimic bun în privința unui sprijin”. Totuși, o așteptare are: „Aici ne punem speranțele”
Foto: StartUp Cafe


Începând cu 1 ianuarie 2025, Guvernul a eliminat facilitățile fiscale pentru lucrătorii din agricultură și industria alimentară. În acest context, Horia Cardoș, patronul firmei timișorene Agroland, nu are așteptări de sprijin din partea viitorului guvern, al cărui contur este negociat în prezent de președintele Nicușor Dan cu partidele politice, a scris site-ul StartUp Cafe.

„Nu ne așteptăm la nimic bun în ceea ce privește sprijinirea mediului de afaceri prin măsuri guvernamentale. (…) Nu am niciun fel de așteptări în acest sens”, a declarat patronul Agroland.

Ce ar trebui să facă ANAF-ul

În schimb, el își exprimă speranța că Ministerul Finanțelor, ANAF și alte instituții competente vor lua măsuri mai ferme pentru combaterea evaziunii fiscale, care, spune el, rămâne semnificativă în agribusiness.

„Ce așteptăm este ca autoritățile să devină mai active în combaterea evaziunii. Ne dorim ca această problemă, prezentă atât în agribusiness, cât și în producția de alimente și retail, să fie tratată cu seriozitate. Avem vecini magazine care aveau un singur bon pe zi, deși… Sper ca autoritățile să fie mai atente, pentru că sunt zone întregi în România care nu sunt fiscalizate. Aici ne punem speranțele”, a adăugat Horia Cardoș, chestionat de StartupCafe.ro.

În 2024, Grupul Agroland a raportat venituri din exploatare în valoare de 315,7 milioane de lei (circa 62 de milioane de euro), în creștere cu 7% față de 2023. Profitul operațional al grupului s-a ridicat la 17 milioane de lei, un avans de 53% comparativ cu anul precedent, iar rezultatul net a fost de 7,7 milioane de lei, în creștere cu 63%.

Cine este Agroland

Agroland include afaceri în domeniul comerțului cu inputuri agricole, agricultură și alimentație. La finalul anului 2024, compania opera 234 de magazine, dintre care 27 erau unități MEGA. Totodată, Agroland deține platforma avicolă de la Mihăilești, unde a investit în renovarea și dotarea a șase hale de producție, cu o capacitate de 116.000 de găini ouătoare.

INTERVIURILE HotNews.ro