Sari direct la conținut

„Mi-a spus că mergea la furat în Portugalia. A zis că nu a găsit niciun ban, dar a găsit un copil, pe care l-a răpit”. Mărturia unui român, coleg de celulă cu suspectul în cazul unei fetițe dispărute acum 17 ani

HotNews.ro
Christian Brueckner la proces / Foto: Michael Matthey / AFP / Profimedia
Christian Brueckner la proces / Foto: Michael Matthey / AFP / Profimedia

Principalul suspect în cazul Madeleine McCann, copila de trei ani răpită dintr-un apartament din Algarve, Portugalia, în 2007, ar fi recunoscut că a răpit-o pe fată. El i-a povestit mai multe detalii colegului său de celulă, Laurențiu Codin, conform tabloidului britanic Daily Mail

Laurențiu Codin (50 de ani), fost coleg de celulă cu Christian Brueckner, suspect în cazul Madeleine McCann și închis în Germania pentru viol, a susținut, miercuri, în fața judecătorilor din Germania că Brueckner i-a povestit cum a răpit un copil dintr-un apartament din Portugalia, în timpul unui jaf.

Pedofilul de 47 de ani l-ar fi întrebat pe Codin dacă și el era închis pentru abuzuri sexuale cu victime copii, când au fost colegi de celulă în 2020.

Românul a susținut că Brueckner l-a implorat să îi incendieze ascunzătoarea când iese din închisoare și l-a întrebat dacă „poate fi prelevat ADN-ul unui copil care a fost îngropat”. 

Nu a găsit bani, așa că a răpit un copil

„Mi-a spus că mergea la furat în Portugalia, într-o zonă cu hoteluri și oameni bogați. A zis că a intrat pe o fereastră, nu a găsit niciun ban, dar a găsit un copil, pe care l-a răpit. Două ore mai târziu, era poliție peste tot, așa că a fugit”, a povestit Laurențiu Codin în fața judecătorilor. Povestea seamănă foarte mult cu cazul Madeleine McCann.

Pedofilul i-ar fi spus lui Codin și că nu fusese singur, ci împreună cu iubita lui. 

Brueckner a povestit și cum a avut relații sexuale cu mai multe tinere, într-o dubă. „Mi-a spus despre o fată, pe care a luat-o cu dubița lui. Nu știu dacă e adevărat sau nu. A povestit că pe unele le-a ținut cu forța, însă nu le-a omorât”, a mărturisit Codin.

Întrebat de judecător dacă știe ce vârstă avea victima pe care o luase cu duba sa, românul a răspuns că nu știe cu exactitate, „dar era foarte tânără, micuță”. 

„De fiecare dată când eram împreună, îmi povestea despre asta pentru că era convins că sunt pedofil”, a adăugat el. 

Echipa de avocați ai lui Brueckner a respins toate acuzațiile lui Codin. 

Găsit suspect după 13 ani

În 2007, Gerry și Kate McCann și-au lăsat cei trei copii în apartamentul lor din Algarve și au ieșit la cină. În jurul orei 22:00, Kate s-a întors în apartament pentru a verifica copiii. Atunci a descoperit că fiica lor, Maddie, care avea trei ani, a dispărut.

13 ani mai târziu, poliția din Germania l-a găsit pe Brueckner ca principal suspect. Totuși, el nu a fost niciodată acuzat în acest caz și a negat orice implicare. 

În prezent, Brueckner ispășește o pedeapsă de șapte ani pentru viol, însă infracțiunile sale nu sunt legate de cazul Madeleine McCann. Printre infracțiunile de care este acuzat se numără violul unei pensionare de 72 de ani, al unei ghide turistice, care a povestit cum Brueckner a violat-o amenințând-o cu un cuțit, dar și al unei adolescente. 

Actuala sa sentință se încheie la începutul anului viitor, iar dacă nu va fi găsit vinovat în procesul în care este suspect, ar putea fi eliberat din închisoare. Procesul este programat să se încheie în decembrie.

INTERVIURILE HotNews.ro