Sari direct la conținut

Micul Chavez de la Agricultură și prețurile lui plafonate la mâncarea românească

Panorama.ro
Florin Barbu, Foto: Inquam Photos / George Călin
Florin Barbu, Foto: Inquam Photos / George Călin

Bine v-am băgat capul pe ușa electronică. Sunt Andrei Luca Popescu (ALP), jurnalist și redactor-șef adjunct la Panorama. Acesta este newsletter-ul săptămânal „Panorama cu ALP”, la care vă invităm să vă abonați. O dată pe săptămână, vă povestesc despre un subiect care mi s-a părut demn de atenția voastră sau care doar mă enervează atât de mult, că îmi vine să afle și alții. Sugestiile și dorințele voastre le aștept aici.

Vorbim azi despre insistența ministrului Agriculturii, Florin Barbu, de a salva produsele alimentare românești din ghearele străinilor cei răi, care le prigonesc la raft, printr-o metodă a vestiților economiști Ceaușescu, Chavez sau Orban: plafonarea prețurilor sau, mai subtil, a adaosului comercial. Apoi, mergem să vedem insistența Gabrielei Firea de a persista în greșeală, chiar și atunci când spune că își dă seama că a greșit, prin aplicarea unei versiuni de mindfulness de Voluntari a îndrăgitului vers „dușmanii-mi poartă pică, dar n-au valoarea mea”.

Micul Chavez de la Agricultură și prețurile lui plafonate

Florin Barbu, ministrul Agriculturii, nu poate rămâne în istorie doar ca un tânăr (da, are doar 44 de anișori neîmpliniți) cadru de nădejde al PSD, oltean cu doctorat în economie luat la Craiova, care a muncit toată viața la stat și are vise umede cu „președintele nostru”, Ceaușescu. Nu, domnia sa poate mai mult, iar unul dintre proiectele sale de suflet pare să fie plafonarea prețurilor la alimentele românești, cu care insistă.

El și guvernul din care face parte doresc ca toate produsele alimentare românești care sunt procesate cu materie primă din România să aibă un plafon de adaos comercial la magazine, de cel mult 20%, pentru a le lua fața celor din import, ale străinilor cei răi.

Citește continuarea pe Panorama.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro