Sari direct la conținut

Mii de figurine My Little Pony sau Warhammer, mașini de scris și cutii de țigări, într-o inedită expoziție dedicată hobbyurilor britanicilor

HotNews.ro
Mii de figurine My Little Pony sau Warhammer, mașini de scris și cutii de țigări, într-o inedită expoziție dedicată hobbyurilor britanicilor
„Come As You Really Are”, expoziția care prezintă hobbyurile din Regatul Unit, la Grants Building, Croydon, Surrey, 17 iulie 2024. Sursa foto: Elliott Franks / Eyevine / Profimedia

Peste 14.000 de obiecte, create sau personalizate de colecţionari britanici, au fost adunate pentru prima dată într-o expoziţie majoră, care explorează hobbyurile britanicilor, scrie Reuters.

Intitulată „Come As You Really Are”, expoziţia a fost concepută de artistul Hetain Patel, care este la rândul lui pasionat de confecţionarea manuală a costumelor Spider-Man, precum şi de sculpturi reprezentând maşini tunate, notează Agerpres.

Obiectele expuse au fost împrumutate de la sute de colecţionari de toate vârstele, provenind din toate mediile şi de pe întreg teritoriul ţării, care au răspuns unui apel destinat celor dornici de a-şi face cunoscute activităţile din timpul liber.

Expoziţia, găzduită în Grants Building din cartierul londonez Croydon, se deschide pe 18 iulie şi îşi aşteaptă vizitatorii până pe 20 octombrie.

„Nu trebuie să ne prefacem că suntem cu toţii la fel”

„Cred că ceea ce m-a surprins este numărul mare al hobbyurilor existente. Nu mi-am imaginat că sunt sute, dar aşa se pare”, a spus Patel miercuri, cu prilejul unui eveniment înainte de deschiderea expoziţiei.

„Cred că asta spune despre Regatul Unit şi despre oamenii de aici că trebuie să ne exprimăm”, a spus el.

Expoziţia include circa 4.000 de jucării My Litte Pony, dar şi pungi de plastic, cutii de ţigări, figurine Warhammer şi colecţii de maşini de scris.

Printre exponatele confecţionate manual se numără costume cosplay, busturi sculptate, obiecte de olărit miniaturale, nail art şi pături confecţionate manual.

„Nu trebuie să ne prefacem că suntem cu toţii la fel. Suntem diferiţi şi suntem mândri de asta”, a mai spus Patel.

INTERVIURILE HotNews.ro