Sari direct la conținut

Ministerul român de Externe verifică dacă una dintre victimele atacului armat dintr-o școală din SUA este româncă 

Mașina politie SUA, Foto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia
Mașina politie SUA, Foto: Kyle Mazza / Zuma Press / Profimedia

Una dintre victimele atacului armat de la liceul Apalachee din Winder, Georgia, are nume românesc: Cristina Irimie. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis către HotNews.ro că face verificări pentru a confirma dacă Irimie, care era profesoară la liceul unde a avut loc atacul, avea cetățenia română. 

MAE spune că s-a sesizat și, împreună cu Consulatul General al României la Miami, au început demersurile pentru a afla dacă printre victimele atacului se află și un cetățean român. 

„La acest moment, verificările sunt în curs. MAE precizează că, până la acest moment, autoritățile americane nu au notificat oficiul consular cu privire la un astfel de incident, iar la nivelul consulatului general nu au fost primite solicitări de asistență consulară referitoare la acest caz”, se arată în răspunsul MAE, care precizează că acest caz este prioritar și vor menține dialogul cu autoritățile locale. 

Pe site-ul GoFundMe se solicită bani pentru ca familia Cristinei Irimia să o poată înmormânta, scrie Digi24.ro

„Cu inimile îndurerate anunțăm plecarea dintre noi a iubitei noastre profesoare, soție, fiică, prietenă Cristina Irimie”, conform descrierii. 

Până la ora redactării acestei știri, se strânseseră 1.945 de dolari din obiectivul de 15.000. 

MAE mai transmite și că cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Consulatului General al României la Miami: +1.305.763.8714 și +1.305.763.8874, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență.

Cetățenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziție telefonul de urgență al consulatului: +1.202.515.8953.

Atacul armat în urma căruia au murit 2 elevi și 2 profesori 

Un băiat în vârstă de 14 ani a ucis doi colegi și doi profesori și a rănit alte nouă persoane într-un atac armat comis miercuri într-un liceu din Georgia. 

Suspectul, care a fost interogat de forțele de ordine anul trecut în legătură cu amenințări făcute în mediul online privind comiterea unui atac armat într-o școală, a fost reținut la scurt timp după atacul armat de la Liceul Apalachee din Winder, Georgia, au declarat anchetatorii, citați de Reuters și CNN.

INTERVIURILE HotNews.ro