Sari direct la conținut

Ministrul Burduja, nemulțumit că organizațiile de mediu blochează finalizarea hidrocentralelor: „Găsesc specii de care nu a auzit nimeni, niciodată”

HotNews.ro
Sebastian Burduja, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu
Sebastian Burduja, Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a afirmat, vineri seară, că „două-trei” organizaţii de mediu fac un „sabotaj sistematic” al hidrocentralelor, deşi s-au cheltuit miliarde de euro în aceste proiecte, transmite News.ro.

„În România am investit miliarde de euro în proiecte hidroenergetice, deci în hidrocentrale, care sunt finalizate între 70 şi 98% şi pe care nu putem să le terminăm. De ce? Păi lipsă de voinţă şi mai e un aspect important, sabotajul sistematic, instrumentat de două-trei organizaţii neguvernamentale, finanţate nu ştiu de unde, dar cu avocaţi foarte buni”, a declatat, vineri seară, la Antena 3, ministrul Energiei.

Sebastian Burduja afirmă că aceste organizaţii „contestă fiecare etapă: aviz de mediu, autorizaţie de construire”.

„Tot ce vă puteţi imagina sub soare, găsesc specii de care nu a auzit nimeni, niciodată. Şi noi nu reuşim să le terminăm, an după an”, a adăugat ministrul.

Acesta speră să fie gata în acest an hidrocentrala de la Răstoliţa, judeţul Mureş: „Anul acesta, sper că vom realiza, împreună cu Ministerul Mediului, o premieră, după 34 de ani, să terminăm hidrocentrala de la Răstoliţa, judeţul Mureş (…) Nu este o capacitate foarte mare, suntem pe punctul de a avea avizul de mediu. Bineînţeles că suntem contestaţi la fiecare pas, în continuare, dar ar fi un exemplu că domnule, se poate, dacă se vrea”, a mai declarat ministrul.

INTERVIURILE HotNews.ro