Sari direct la conținut

Ministrul de Externe ucrainean critică politica Germaniei faţă de Rusia

HotNews.ro
Dmitro Kuleba, Foto: Francisco Seco / AFP / Profimedia
Dmitro Kuleba, Foto: Francisco Seco / AFP / Profimedia

Ministrul de Externe ucrainean Dmitro Kuleba critică Germania pentru politica adoptată de multă vreme faţă de Rusia, transmite dpa.

Într-un talk show-ul politic la televiziunea publică germană ARD, şeful diplomaţiei de la Kiev a susţinut că Berlinul a contribuit de fapt la poziţia actuală a Rusiei. De aceea, a spus el, Ucraina spera că acum Germania va face suficient de mult pentru a opri invazia rusă.

Kuleba a afirmat că Germania şi Ucraina sunt „ţări partenere” şi şi-a exprimat speranţa că germanii îi vor ajuta pe ucraineni să obţină armele necesare pentru apărare, vor contribui la sancţionarea mai dură a Rusiei şi vor susţine cererea Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană.

Ministrul a recunoscut că primirea în UE ar putea fi un proces de durată, dar a insistat că ţara sa face parte din Europa, iar continentul va fi mai în siguranţă după intrarea Ucrainei în Uniune.

Kuleba a apreciat totuşi Germania pentru unele decizii dificile adoptate în primele zile ale războiului cu Rusia şi a arătat că înţelege că unele schimbări de politică nu sunt uşoare. Timp de mulţi ani, oamenii au contat pe dialog, însă acum lumea întreagă vede adevărata faţă a Moscovei, iar ucrainenii plătesc preţul: sunt ucişi copii, iar oraşele sunt făcute una cu pământul.

În opinia lui Kuleba, Berlinul ar trebui să îşi recunoască şi să îşi corecteze greşeala.

Oficialul de la Kiev a avertizat că preşedintele rus Vladimir Putin trebuie oprit, deoarece Ucraina nu va fi ultima sa ţintă. (Sursa: Agerpres)

–––––––

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro