Sari direct la conținut

Ministrul palestinian pentru Afacerile Ierusalimului a fost arestat în Israel

HotNews.ro
Ministrul palestinian pentru Afacerile Ierusalimului a fost arestat în Israel

Poliția israeliană a anunțat joi că l-a reținut pe ministrul palestinian pentru Afacerile Ierusalimului, Fadi al-Hadami, pentru încălcarea legii care interzice orice activitate politică desfășurată de Autoritatea Palestiniană în orașul Ierusalim, potrivit Mediafax care citează Al Jazeera.

Ministerul palestinian pentru Afacerile Ierusalimului a informat, prin intermediul unui comunicat, că polițiștii au percheziționat locuința ministrului și l-au reținut ulterior. Autoritatea Palestiniană descrie arestarea lui Hadami ca fiind parte a unei „campanii de hărțuire”.

„Acesta este interogat de către ofițerii de poliție”, a informat Micky Rosenfeld, purtătorul de cuvânt al Poliției, care a refuzat să ofere informații suplimentare despre acest caz.

Potrivit Associated Press, și Adnan Ghaith, guvernatorul palestinian al Ierusalimului de Est, este anchetat pentru aceeași faptă.

Mișcarea Fatah, a președintelui Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a condamnat arestarea oficialului și a informat că decizia autorităților israeliene de a-l reține pe acesta face parte din acțiunile Israelului de a menține controlul asupra întregului Ierusalim, nepermițând activitatea niciunui oficial palestinian în oraș.

Aceasta este cea de-a doua oară în ultimele luni când Al-Hadami este arestat. El a mai fost reținut în luna iunie.

La acea dată, avocatul acestuia a declarat că fusese reținut din cauză că îl însoțise pe președintele din Chile, Sebastian Pinera, în timpul vizitei acestuia la moscheea Al-Aqsa din Ierusalim.

Autoritatea Palestiniană desemnează reprezentanți pentru Ierusalimul de Est, teritoriu ocupat de Israel în 1967 și anexat în 1980. Cu toate acestea, rolul lor este în mare parte simbolic, în condițiile în care Israelul deține controlul asupra întregului oraș.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro