Sari direct la conținut

Minivancanța de Sfânta Maria. Cât costă un sejur pe litoral și care sunt cele mai aglomerate stațiuni

HotNews.ro
Plaje pe litoralul românesc, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
Plaje pe litoralul românesc, Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Românii vor avea o nouă minivacanță, de 4 zile, începând de joi, 15 august, când este prăznuită Adormirea Maicii Domnului. Peste 140.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria, potrivit touroperatorului Litoralulromanesc.ro.

Joi, 15 august, este zi liberă legal, fiind Adormirea Maicii Domnului. Vineri, 16 august, este zi-punte dată de Guvern, urmată de weekend. Împreună cu weekendul, rezultă o minivacanță de 4 zile.

Următoarea minivacanță va fi de Crăciun. În condițiile în care Crăciunul (25 decembrie) și a doua zi de Crăciun (26 decembrie) pică miercurea, respectiv joia, Guvernul va decide ca și ziua de vineri, 27 decembrie să fie liberă pentru bugetari, rezultând altă minivacanță de 5 zile.

Zilele libere legale se aplică tuturor românilor, însă pentru angajații din sectorul bugetar Guvernul decide dacă acordă zile suplimentare libere pentru a face punte între o sărbătoare legală și un weekend.

140.000 de turiști pe litoral în minivacanța de Sfânta Maria

În minivacanța de Sfânta Maria, peste 140.000 de turişti sunt aşteptaţi pe litoralul nostru. Gradul de ocupare în hotelurile de la mare este de peste 90% iar cele mai aglomerate staţiuni vor fi Eforie Nord, Mamaia şi Neptun-Olimp, arată datele Litoralulromanesc.ro, cel mai mare turoperator pe acest segment de vacanţe, citate de News.ro.

Hotelierii se aşteaptă să fie unul dintre cele mai aglomerate weekenduri din acest sezon estival. Operatorii din turism de la mare au creat pachete speciale pentru acest interval, preţurile la cazare pornind de la 142 de lei/noapte pentru o cameră dublă, conform Litoralulromanesc.ro.

Cei mai mulţi turiști care se vor afla la mare în această perioadă şi-au rezervat sejururi încă de la lansarea primelor oferte, dat fiind că pe măsură ce ne apropiem de data de 15 august disponibilitatea la cazare scade drastic.

Ce prețuri sunt la cazare pe litoral

Totuşi, cei care nu şi-au făcut încă planuri pentru minivacanţa de Sf. Maria şi vor să se îndrepte spre litoralul autohton mai găsesc încă locuri în unele unităţi de cazare, la tarife ce pornesc de la 142 lei/noapte/camera dublă la un hotel de două stele din Eforie Nord, susține Litoralulromanesc.ro.

În Mamaia, pachetul de trei nopţi de cazare porneşte de la 864 lei/camera, în vreme ce trei nopţi de cazare în perioada 15-18 august la un hotel din Neptun-Olimp costă de la 528 lei, iar în Jupiter – de la 883 lei/camera.

Pentru un pachet de trei nopţi în Venus un cuplu trebuie să achite de la 750 lei/camera, iar în Mamaia Nord – de la puţin peste 1000 de lei.

„Turiştii care fac rezervări pe ultima sută de metri se orientează către pachete de trei nopţi de cazare, de joi până duminică, deci exact durata acestei minivacanţe. În schimb, turiştii care şi-au rezervat sejururi din timp au optat pentru vacanţe mai lungi, de până la o săptămână, care să includă şi această perioadă”, precizează reprezentanții Litoralulromanesc.ro.

Românii care vor ajunge la mare în minivacanţa de Sfânta Maria vor putea lua parte la manifestările prilejuite de sărbătorirea Zilei Marinei în data de 15 august, care vor fi organizate la Constanţa şi Mangalia.

După minivacanţa de Sf. Maria, tarifele pe litoralul autohton încep să scadă, mai ales că urmează să fie lansată ediţia de toamnă a programului Litoralul pentru Toţi.

Litoralulromanesc.ro promovează peste 500 de structuri de cazare în 13 staţiuni de pe litoralul românesc, de la unităţi de o stea până la cele de cinci stele.

INTERVIURILE HotNews.ro