Sari direct la conținut

Moarte misterioasă la Kiev. Diplomat american, găsit fără suflare în hotelul Hilton

HotNews.ro
Un diplomat american a fost găsit mort într-o cameră a hotelului Hilton din Kiev, potrivit presei ucrainene. Cauza decesului nu a fost făcută publică.
Kiev. Foto: Dreamstime
Kiev. Foto: Dreamstime

Trupul neînsufleţit al unui reprezentant al Ambasadei SUA în Ucraina a fost găsit în hotelul Hilton pe 25 iunie, notează Agerpres. Pe corpul acestuia nu au fost găsite urme de violenţă, au indicat sursele citate de publicaţia Ukrainska Pravda, potrivit cărora el ar fi decedat din cauze naturale.

„Putem confirma decesul unui angajat al guvernului SUA aflat sub autoritatea şefului misiunii diplomatice americane din Kiev”, a declarat o sursă de la ambasada Statelor Unite din Ucraina pentru Ukrainska Pravda.

La rândul său, Departamentul de Stat american a transmis „condoleanţe sincere familiei şi prietenilor colegului nostru”, subliniind că nu poate oferi mai multe detalii din motive de confidenţialitate.

Unele media ucrainene au relatat că uşile camerei, unde a fost descoperit trupul neînsufleţit al diplomatului, al cărui rang nu se specifică, erau încuiate pe dinăuntru, potrivit postului de televiziune ucrainean Kanal24.

Autopsia medico-legală nu a fost efectuată, corpul neînsufleţit fiind ridicat în grabă de reprezentanţi ai ambasadei americane, conform postului de televiziune citat, care adaugă, cu referire la media de la Kiev, că diplomatul ar fi avut un nivel ridicat de colesterol, fără a indica sursa acestei informaţii.

Pentru a adânci şi mai mult misterul, Iuri Şveţ, fost spion KGB, în prezent analist în SUA, a afirmat într-o intervenţie pe canalul său de Youtube că diplomatul ar fi avut tangenţă cu serviciile speciale.

Sursă foto Dreamstime

INTERVIURILE HotNews.ro