Sari direct la conținut

Model de contestație la Evaluarea Națională 2024. Ce puteți face dacă sunteți nemulțumiți de rezultatele elevilor la evaluarea națională

HotNews.ro
Elevi la examenul de evaluare nationala, Foto: AGERPRES
Elevi la examenul de evaluare nationala, Foto: AGERPRES

Rezultatele inițiale la Evaluarea Națională 2024 vor fi publicate miercuri până la ora 14.00. Elevii nemulțumiți pot depune ulterior contestație.

Notele elevilor la Evaluarea Națională 2023 vor fi anonimizate, fiecare elev care a absolvit clasa a VIII-a urmând să introducă codul primit de la școală, pentru a vedea notele pe care le-a obținut la examene.

Tabelul afișat pe sitei conține „codul candidatului”, „școala de proveniență”, „nota”, nota de la „contestație” și „nota finală”. Media la Evaluarea Națională este trecută la final.

Cum arată modelul de contestație

Elevii nemulțumiți de rezultate vor putea depune contestații la centrele de examen sau le pot trimite electronic în zilele 3 iulie, între orele 16 – 19 și 4 iulie 2024 (ora 08:00 – ora 12:00).

Elevii care depun/transmit contestațiile completează, semnează și depun/transmit și o declarație-tip în care se menționează că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Documentele sunt semnate și de către părinții/reprezentanții legali ai elevilor minori.

sursa: Edupedu.ro

Rezultate finale la Evaluarea Națională, pe 9 iulie 2024

Rezultatele finale se vor afișa pe 9 iulie 2024. După acestea, urmează înscrierea pentru admiterea la liceu, pe 11 iulie, urmând ca repartizarea computerizată să aibă loc pe 24 iunie.

Media de admitere, pe baza căreia se realizează înscrierea în clasa a IX-a de liceu a absolvenților învățământului gimnazial, este media generală la evaluarea națională susținută de absolvenții clasei a VIII-a, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele din cadrul Evaluării Naționale.

INTERVIURILE HotNews.ro