Sari direct la conținut

Monica Anisie anunță că ”taie” hârtiile care îngreunează munca profesorilor

HotNews.ro
Monica Anisie anunță că ”taie” hârtiile care îngreunează munca profesorilor

Ministrul Educației, Monica Anisie, anunță într-un mesaj pe Facebook că a semnat ordinul prin care taie hârtiile pe care profesorii și invățătorii le au de făcut. Aceasta este una dintre primele măsuri pe care ministrul Educației o anunță la o săptămână de la preluarea mandatului. Ministrul spune în mesaj că a întocmit o comisie alcătuită din experți din toate mediile educaționale care are rolul să ,,tăie hârtiile” care îngreunează munca dascălilor.

În conferința de presă susținută atunci când a preluat portofoliul Educației, Anisie a declarat că va debirocratiza sistemul de învățământ astfel încât să reducă numărul de hârtii pe care profesorii trebuie să-l completeze.

”Trebuie să gândim lucrurile și în sensul în care profesorul este înglobat în hârtii. Nu se gândeste la ora pe care trebuie să o desfășoare decât foarte puțin timp. Prin urmare, dacă întrebați orice profesor vă răspunde ca ARACIP reprezintă instituția de care le este cel mai… să nu zic teamă… Vom face o analiză, vom vedea cum anume putem îmbunătăți și ce aduce bun, dacă eu realizez 100 de hârtii pentru că îmi cere ARACIP?”, a spus Anisie în conferința de presă.

Citiți și:

VIDEO Monica Anisie, la preluarea mandatului de la Educație: ”Vor rămâne doar patru secretari de stat”

Examenele naționale, fără teste grilă. Monica Anisie: ”Nu luăm decizii peste noapte, nu schimbăm regulile în timpul jocului”

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro