Sari direct la conținut

Moscova preia controlul filialei rusești a Danone și participația Carlsberg

HotNews.ro
Bere Carlsberg, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia
Bere Carlsberg, Foto: Jeppe Gustafsson / Shutterstock Editorial / Profimedia

Statul rus a preluat controlul filialei rusești a producătorului francez de iaurt Danone, precum și participația companiei de bere Carlsberg la un producător local de bere, potrivit unui decret semnat duminică de președintele Vladimir Putin, scrie Reuters.

Decretul a precizat că participațiile deținute de străini la Danone Rusia și la Baltika Breweries au fost plasate sub „administrarea temporară” a agenției guvernamentale de proprietate Rosimușcestvo.

Măsura vine după ce filialele rusești ale Uniper din Germania și Fortum din Finlanda au fost trecute sub controlul statului în aprilie.

Kremlinul a avertizat atunci că ar putea confisca și mai multe active occidentale ca „o măsură temporară”, ca represalii la acțiunile străine împotriva companiilor rusești din străinătate.

Danone a declarat în octombrie anul trecut că este în căutarea unui cumpărător pentru afacerea sa cu produse alimentare lactate din Rusia, într-o tranzacție care ar putea duce la o depreciere de până la 1 miliard de euro (1,12 miliarde de dolari).

Decretul publicat duminică a mai spus că participația producătorului danez de bere Carlsberg în Baltika Breweries, cu sediul în Rusia, a fost plasată sub administrarea statului.

Carlsberg a declarat în luna iunie că a semnat un acord de vânzare a activității sale din Rusia, sub rezerva aprobărilor de reglementare.

Danone și Carlsberg nu au fost disponibile imediat pentru comentarii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro