Sari direct la conținut

Motivul pentru care Antena 1 i-a cerut lui Cătălin Scărlătescu să plătească în trei zile o sumă uriașă: „Pârâtul a postat în favoarea terțului”

HotNews.ro
Cătălin Scărlătescu, Foto: Facebook
Cătălin Scărlătescu, Foto: Facebook

Într-unul dintre procesele pe care Antena Group le-a inițiat contra fostului chef la cuțite, compania îi cere acestuia despăgubiri pentru încălcarea contractului. Și țintește un episod anume.

Antena 1 l-a acuzat pe Cătălin Scărlătescu că a promovat reclame pentru o marcă de legume la conservă, fără a le cere acordul.

Potrivit datelor din dosarul aflat pe rolul Tribunalului București, pe durata contractului avut cu Antena 1, Scărlătescu avea obligația să solicite acordul scris postului pentru „realizarea de emisiuni tv, seriale, filme sau alte producții tv sau la realizarea în orice modalitate de materiale Online cu terți ce nu fac parte din trustul Antena Group”.

100.000 de euro a fost clauza stabilită în contract cu titlu de despăgubiri, pentru fiecare încălcare a contractului. După despărțirea de Scărlătescu, Antena i-a numărat toate aparițiile din mediul online.

Scărlătescu a fost notificat pe 31 octombrie 2023, prin intermediul unui executor judecătoresc că trebuie să plătească în termen de 3 zile 100.000 de euro daune pentru încălcarea obligației asumate în contract.

Acesta a răspuns, invocând „nulitatea clauzei contractuale”. Acuzându-l de rea credință. Trustul Antena Group l-a dat în judecată.

„Pârâtul a participat la realizarea de materiale online și a postat în mediul ordine materiale realizate în favoarea terțului Daucy (un număr de 22 de promovări), terț care nu face parte din trustul de care aparține Societatea (Antena Group n.r.), fără a obține în prealabil acordul scris al Societății”, se arată în acțiunea depusă în instanță.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro