Sari direct la conținut

Muftiul Iusuf Murat îi îndeamnă pe musulmanii din România să se vaccineze și să aibă încredere în știință

HotNews.ro
Vaccinul Pfizer-BioNTech, Foto: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia
Vaccinul Pfizer-BioNTech, Foto: IPA / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naţionale de promovare a vaccinării împotriva noului coronavirus şi salută apariţia vaccinurilor care pot duce la limitarea actualei pandemii, a informat, marţi, muftiul Iusuf Murat. Membrii comunităţii musulmane sunt informaţi, totodată, că vaccinarea este un act asumat personal, gratuit şi voluntar, iar cei care doresc să se informeze sunt îndemnați către sursele oficiale sau medicii de familie. Muftiul îi mai îndeamnă pe etnicii musulmani să aibă încredere în știință.

„Muftiatul Cultului Musulman din România se alătură campaniei naţionale de promovare a vaccinării împotriva virusului SARS-CoV-2, derulată la nivel naţional, şi salută totodată apariţia vaccinurilor care pot duce la limitarea actualei pandemii. De asemenea, instituţia îi informează pe membrii comunităţii musulmane din România că vaccinarea este un act asumat personal, gratuit şi voluntar”, se arată într-un comunicat semnat de reprezentantul Muftiatului Cultului Musulman din România, Iusuf Murat, citat de Agerpres.

Membrii comunităţii musulmane sunt îndemnaţi să se informeze despre vaccinare din surse oficiale.

„Pentru o decizie cât mai bună, însă, în ceea ce priveşte oportunitatea vaccinării, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă pe toţi membrii comunităţii în primul rând să se informeze din surse oficiale. În acest sens, pe platforma naţională de informare www.vaccinare-covid.gov.ro se găsesc cele mai noi informaţii despre procesul de vaccinare, precum şi o serie de răspunsuri la întrebări legate de vaccin, importanţa şi oportunitatea vaccinării. Informarea corectă şi din surse oficiale asigură luarea unei decizii corecte, care va influenţa viaţa fiecăruia dintre noi. În ceea ce îi priveşte pe membrii comunităţii care nu au acces la sursele de informare din mediul online, Muftiatul Cultului Musulman din România îi îndeamnă să apeleze la medicii de familie pentru a fi consiliaţi cu responsabilitate în ceea ce priveşte oportunitatea vaccinării, medicii de familie fiind cei mai în măsură să îi sfătuiască, având în vedere că sunt persoanele care le cunosc cel mai bine istoricul medical”, a transmis muftiul.

Potrivit acestuia, este foarte important să avem încredere în ştiinţă.

„De asemenea, Muftiatul Cultului Musulman din România transmite tuturor membrilor săi că este foarte important să manifeste încredere în ştiinţă şi să acorde credit cercetătorilor din întreaga lume care, indiferent de religie sau etnie, şi-au dat mâna în aceste vremuri greu încercate pentru omenire şi au trudit pentru găsirea cât mai rapidă a celei mai bune variante de vaccin pentru limitarea şi poate chiar stoparea răspândirii virusului SARS-CoV-2. Este important şi să privim retrospectiv la toate crizele sanitare din decursul istoriei, să recunoaştem importanţa vaccinărilor care au condus la gestionarea cu succes a altor epidemii/pandemii şi să conştientizăm faptul că decizia fiecăruia dintre noi, luată în cunoştinţă de cauză, are consecinţe importante nu numai asupra sănătăţii noastre, ci şi pentru cei din jurul nostru”, se mai arată în comunicat. Comunităţii musulmane din România i se transmite să dea dovadă de responsabilitate. „În speranţa că ne vom putea bucura cât mai curând de o normalitate care să ne permită minima interacţiune necesară desfăşurării activităţilor religioase şi laice conform cutumelor, Muftiatul Cultului Musulman din România transmite întregii comunităţi, prin intermediul muftiului Murat Iusuf, să se bucure de sănătate alături de familii şi prieteni şi să dea dovadă de responsabilitate”, conform sursei citate.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro