Sari direct la conținut

Muftiul Romaniei condamna atentatul sangeros asupra ziaristilor francezi: Islamul interzice ferm uciderea oricarui suflet, religia noastra este impotriva oricarei varsari de sange

HotNews.ro

Seful Cultului Musulman din Romania, muftiul Muurat Iusuf, a transmis joi o scrisoare de condoleante Ambasadei Republicii Franceze in Romania, in care condamna atentatul terorist din Paris, care nu este „in concordanta cu invataturile Coranului si cuvantul Profetului Muhammad”.

„Toate evenimentele tragice care se desfasoara cu o cruzime desavarsita nu au nicio legatura cu religia islamica, iar cei care le provoaca nu pot fi recunoscuti drept frati de confesiune musulmana, conform preceptelor religioase pe care noi le practicam, in concordanta cu invataturile Coranului si cuvantul Profetului Muhammad. Islamul interzice ferm uciderea oricarui suflet, iar religia noastra, mai presus de orice, este impotriva oricarei varsari de sange si condamna ferm asemenea atentate, la natura fiintei umane, care este socotita ca una de origine divina, dupa natura si asemanarea Creatorului. Drept urmare, in calitate de imam si lider al unei importante si traditionale comunitati musulmane din Europa, condamn acest act de terorism si adresez condoleante familiilor indoliate si poporului francez si ma rog in continuare bunului Allah sa ne binecuvanteze si sa ne protejeze tara, Romania, si poporul nostru tolerant. Amin !”, a transmis Muftiul Muurat Iusuf, potrivit Agerpres.

Comunitatea musulmana din Romania numara aproximativ 70.000 de persoane, in majoritate de scoala sunnita, 98% dintre ei traind si practicandu-si pasnic religia, de peste 500 de ani, in Dobrogea. Comunitati musulmane de mai mica anvergura sunt inregistrate si in municipiile Bucuresti, Braila, Calarasi, Galati, Giurgiu si Drobeta-Turnu Severin. Din punct de vedere etnic, cei mai multi musulmani din tara noastra sunt tatari si turci, dar exista si comunitati confesionale de albanezi si rromi islamizati precum si, mai recent, familii de imigranti din Orientul Mijlociu.

In Romania, religia musulmana este organizata si coordonata administrativ si confesional, conform Legii Cultelor, de Muftiatul Cultului Musulman din Romania, iar serviciul religios este oficiat in cadrul a 80 de moschei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro