Sari direct la conținut

Mutare majoră pe piața de streaming: Cea mai nouă platformă lansată în România va veni cu un nou canal „24/7”

HotNews.ro
Platforme de streaming, Foto: Daniel Constante, Dreamstime.com
Platforme de streaming, Foto: Daniel Constante, Dreamstime.com

Max, cea mai nouă platformă de streaming lansată și în România, va deveni primul serviciu de video-on-demand care le va oferi abonaților săi un canal de știri „24/7”, urmând să difuzeze în direct programele CNN.

„Începând cu 29 august, Max va aduce știri live 24/7 în 22 de țări europene, printre care Spania, țările nordice, Belgia, Țările de Jos și Europa Centrală și de Est, inclusiv în România”, a anunțat Warner Bros. Discovery România într-un comunicat remis presei marți.

Compania subliniază că Max își va completa astfel oferta de conținut „cu știri non-stop, 24 de ore din 24, 7 zile pe săptămână”. Max a fost lansată în România și restul piețelor europene în data de 21 mai a acestui an, platforma înlocuind acum defuncta HBO Max.

Ea oferă clienților 3 variante diferite de abonament, ce costă lunar între 4,99 și 9,99 de euro. La aceastea se adaugă o „extraopțiune” sport, care poate fi activată separat și care costă 3 euro lunar.

În esență, este vorba de transmisiunile Eurosport, televiziune care, la fel ca CNN, face parte din portofoliul conglomeratului media Warner Bros. Discovery.

Platforma de streaming Max a fost lansată în Europa la un an după Statele Unite

Max a fost lansată în Statele Unite în luna mai a anului trecut după fuziunea dintre companiile Warner Bros. și Discovery pentru a forma acest nou gigant american al divertismentului. Max a fost creată pentru a unifica platformele de streaming pe cele două companii le dețineau, HBO Max, respectiv Discovery+.

Însă în cazul piețelor din Europa lansarea Max a fost amânată, cel mai probabil pentru a nu produce confuzii în rândul clienților în condițiile în care HBO Max fusese lansat pe multe piețe europene abia în 2022, înlocuind atunci vechiul HBO Go.

„Pe lângă politică americană, abonații Max vor avea acces prin CNN International la cele mai relevante știri internaționale, precum și la o varietate de programe despre afaceri, călătorii, tehnologie și stil de viață din întreaga lume. Astfel, Max își îmbogățește oferta de streaming, aducând informații în direct oriunde și oricând”, mai afirmă comunicatul remis marți de Warner Bros. Discovery România.

Mutarea înseamnă că Max va deveni prima platformă de streaming disponibilă în România, dar și pe numeroase alte piețe, cu un canal de știri dedicat.

FOTO articol: Daniel Constante, Dreamstime.com.

INTERVIURILE HotNews.ro