Sari direct la conținut

Mutare neobișnuită în China: Ministrul agriculturii a fost luat în vizor de autoritatea anticorupție înainte de a fi demis

HotNews.ro
Tang Renjian, ministrul agriculturii din China, Foto: Jin Liangkuai / Xinhua News / Profimedia
Tang Renjian, ministrul agriculturii din China, Foto: Jin Liangkuai / Xinhua News / Profimedia

Ministrul agriculturii din China este investigat pentru suspiciuni de încălcare a legii și a disciplinei, a anunțat sâmbătă autoritatea anticorupție a țării, potrivit agenției Reuters.

Tang Renjian, în vârstă de 61 de ani, este investigat pentru „încălcări grave ale disciplinei și legii” de către Comisia Centrală pentru Inspecția Disciplinei (CCDI) și Comisia Națională de Supraveghere, a potrivit anunțului de pe site-ul CCDI.

Termenul este eufemismul folosit de obicei de CCDI pentru acuzații de corupție. În anunț nu au fost date alte detalii detalii.

Trebnuie remarcat, însă, că este neobișnuit ca un oficial de rangul lui Tang să fie pus sub investigație fără a fi mai întâi înlăturat din funcție.

Tang a ocupat anterior funcția de guvernator al provinciei Gansu din vestul Chinei, din 2017 până în 2020, înainte de a fi numit ministru al agriculturii și afacerilor rurale, potrivit biografiilor oficiale.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro