Sari direct la conținut

În Canada au fost depășite o mulțime de recorduri de temperatură. Maximele au trecut de 35 de grade

HotNews.ro
Incendiu de padure, Foto: Shutterstock
Incendiu de padure, Foto: Shutterstock

Un val de căldură a adus temperaturi excepțional de ridicate în vestul Canadei și în regiunea Pacific Northwest din SUA. Recorduri au fost stabilite în șase provincii canadiene, unele depășite chiar și cu peste 4 grade Celsius. În regiunea canadiană Alberta erau active 89 de incendii de pădure.

Cel mai cald a fost în orașul Lytton din regiunea canadiană British Columbia, unde temperatura a ajuns la 36,5 C. Acesta este orașul unde, la final de iunie 2021, a fost stabilită temperatura maximă absolută pentru Canada: +49,6 C.

Acum la Lytton au fost patru zile consecutive cu maxime de peste 30 de grade, diferență mare față de ziua de 7 mai, când maxima a fost de +12,3 C. La alte stații meteo s-au depășit 35 de grade: Pemberton, Squamish și Ashcroft.

Diferența de temperatură dintre dimineață și prânz a fost de peste 20 de grade (26 de grade la Lytton), arată datele ogimet.com.

Maxime de peste 30 de grade au fost înregistrate și în orașe din regiunea Pacific Northwest din SUA, inclusiv în orașele Seattle și Portland. În acest din urmă oraș au fost +33,3 C, cu o minimă de +17,2 C.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro