Sari direct la conținut

În căutarea popularității pierdute: Donald Trump va publica o carte cu scrisori primite de la celebrități

HotNews.ro
Donald Trump, Foto: Andrew Harnik / AP / Profimedia
Donald Trump, Foto: Andrew Harnik / AP / Profimedia

Fostul preşedinte american Donald Trump îşi va publica anul viitor o carte în care va dezvălui corespondenţa cu celebrităţi precum Michael Jackson, prinţesa Diana sau Elton John, în contextul în care sondajele de opinie îl dau cu mult în spatele guvernatorului Floridei în preferințele electoratului republican, relatează CNN.

Conform postului de televiziune american, această lucrare va propune reproduceri de scrisori ale lui Trump sau primite de fostul preşedinte şi va oferi „cititorilor o incursiune mai intimă în viaţa sa privată şi cercurile sociale”.

Donald Trump a menţionat deja unele dintre aceste scrisori. În 1997, el a dezvăluit într-un interviu realizat de Howard Stern că a primit o scrisoare „foarte frumoasă” de la prinţesa Diana, care i-a mulţumit pentru un serviciu pe care i l-ar fi făcut.

„Mi-a scris o scrisoare cu câteva luni înainte de moartea ei pentru a-mi mulţumi pentru serviciul pe care i l-am făcut”, a spus el. „Mi-a scris o scrisoare foarte frumoasă”.

Nu se ştie dacă această carte va conţine scrisori trimise de Trump liderului nord-coreean Kim Jong-un.

Această carte, al cărei titlu nu este încă cunoscut, va fi a doua a lui Donald Trump de la sfârşitul mandatului său. Va fi publicată de Winning Team Publishing, o editură fondată de fiul său cel mare Don Jr.

Popularitate în scădere a lui Donald Trump

Decizia fostului președinte american vine în contextul în care cel mai recent sondaj de opinie important realizat în SUA arată că acesta este cu mult în spatele lui Ron DeSantis, guvernatorul statului Florida, inclusiv în opțiunile de vot ale alegătorilor republicani.

Sondajul realizat de cotidianul USA Today şi de Universitatea Suffolk confirmă că popularitatea lui Trump în rândul alegătorilor şi a susţinătorilor Partidului Republican este în cădere liberă, ceea ce nu se poate spune şi despre politicile pe care magnatul american le-a aplicat în timpul mandatului său.

În rândul posibililor candidaţi republicani, preferatul este guvernatorul Floridei, care se bucură de sprijinul a 56% dintre intervievaţi, faţă de 33% pentru Trump, ceea ce reprezintă o diferenţă de 23 de puncte procentuale în favoarea lui Ron DeSantis.

„Republicanii şi conservatorii independenţi vor tot mai mult un trumpism fără Trump”, a declarat David Paleologos, director la Centrul de Investigaţii Politice de la Universitatea Suffolk, pentru USA Today.

Trump și-a depus oficial candidatura la alegerile prezidențiale din 2024 pe 16 noiembrie, însă analiștii se așteaptă ca el să se confrunte cu o concurență puternică la alegerile primare din Partidul Republican după ce numeroși candidați susținuți de acesta și-au pierdut cursele la alegerile midterm pentru Congres de luna trecută.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro