Sari direct la conținut

În câteva săptămâni se va depăși pragul de un miliard de ambalaje colectate prin Sistemul Garanție – Returnare, spune ministrul Mediului

HotNews.ro
Saci cu ambalaje SGR, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro
Saci cu ambalaje SGR, Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

​Prin Sistemul Garanție-Returnare (SGR) se va ajunge pe la jumătatea lunii iulie să fie depășit pragul de un miliard de ambalaje colectate, a spus joi, Mircea Fechet, ministrul Mediului, după o vizită la un nou centru RetuRO de sortare și colectare, în județul Bacău. Sistemul funcționează de peste șase luni.

Românii au returnat în cinci luni și jumătate peste 350 de milioane de ambalaje SGR, iar la șase luni și câteva zile s-a depășit pragul de 500 de milioane, a spus ministrul Mircea Fechet. El spune că sunt toate șansele ca în șase săptămâni să fie depășit pragul de un miliard de ambalaje colectate.

Ministrul a vizitat șantierul din comuna Nicolae Bălcescu (jud Bacău), unde compania RetuRO construiește primul centru de sortare și colectare ambalaje care va fi deschis în zona Moldovei. Lucrările au demarat acolo în noiembrie anul trecut, iar aparatura instalată este în valoare de 7 milioane euro.

Există patru centre RetuRO în țară, până la finalul verii vor fi deschise alte trei și numărul ar trebui să ajungă la zece în câteva luni.

Sistemul faimos pentru garanția de 50 de bani a pornit la 30 noiembrie 2023.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro