Sari direct la conținut

„În fiecare zi şi noapte suntem în cimitir”. Tatăl lui Sebastian vrea închisoare pe viață pentru Vlad Pascu

HotNews.ro
Vlad Pascu, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea
Vlad Pascu, Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O piatră funerară a fost pusă sâmbătă în locul în care Roberta și Sebastian au fost ucişi de Vlad Pascu, tânărul care a condus drogat, pe drumul dintre 2 Mai şi Vama Veche. „Casa este goală. În fiecare zi şi noapte suntem în cimitir”, a spus tatăl lui Sebastian.

Roberta Marina Dragomir (20 de ani) și Sebastian Andrei Olariu (21 de ani), ambii studenți la Facultatea de Geografie a Universității București, au murit în 19 august, după ce Vlad Pascu, drogat fiind, a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri, la 2 Mai.

Sâmbătă, Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, a pus o piatră funerară la locul tragediei.

  • „În fiecare zi şi noapte suntem în cimitir. Acolo e locul unde ne facem toate sărbătorile. Şi Crăciunul o să fie tot acolo, lângă băiatul nostru.
  • Nu ştim, ne întăreşte fata pentru care mai luptăm. Dacă nu ar fi fost ea, noi nu cred că am mai fi fost.
  • Eu cred că dreptatea o să iasă. Copiii noştri nu au fost vinovaţi, au mers exact pe unde trebuie. Eu sper să se facă dreptate. Din imagini, nu erau pe partea carosabilă, mergeau exact pe marginea drumului.
  • Sincer, aş dori să primească pedeapsa pe viaţă. Şi părinţii lui să simtă ce simţim noi în momentul ăsta”, a declarat pentru Antena 3 tatăl tânărului ucis de Vlad Pascu.

Accidentul a avut loc în 19 august, pe DN 39, în apropierea localităţii Vama Veche, după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina într-un grup de opt tineri care mergeau pe marginea drumului. Roberta Marina Dragomir (20 de ani) și Sebastian Andrei Olariu (21 de ani), ambii fiind studenți la Facultatea de Geografie a Universității București, au murit pe loc. Alți trei tineri au fost răniți.

Tragedia de la 2 Mai a aruncat într-un nou scandal Poliția Română, condusă (din mai 2021) de către inspectorul general Benone Matei, aflat în subordinea directă a chestorului Bogdan Despescu, secretar de stat în Ministerul de Interne.

Accidentul a scos la iveală detalii revoltătoare. Vlad Pascu fusese oprit de poliție de două ori – cu o zi înaintea tragediei, la un filtru, și chiar în aceeași noapte. A fost lăsat să plece de la sediul poliției fără a fi testat pentru consum de droguri deși i-au fost găsite droguri în mașină, iar autoturismul nu avea asigurare RCA valabilă. La mai puțin de o oră, Vlad Pascu a provocat accidentul.

Corpul de control al ministrului de Interne a constatat o serie de erori ale Poliției în acest caz. Vlad Pascu ar fi trebuit sancționat încă din ziua anterioară accidentului, când a fost oprit în trafic chiar de șeful Poliției Rutiere Constanța.

Imagini cu momentul în care Vlad Pascu a intrat în grupul de tineri

Imagini surprinse de o cameră video arată momentul în care Vlad Pascu a intrat în cele două grupuri de opt tineri la 2 Mai.

Imaginile suprinse de o cameră de supraveghere au fost publicate în 29 septembrie de avocatul Adrian Cuculis pe site-ul indrumari-juridice.eu și arată două momente ale accidentului: momentul la care mașina lui Vlad Pascu surprinde din spate primul grup de copii și cel în care autoturismul se îndrepta spre al doilea grup care circula în față.

În imagini se poate vedea că mașina are farurile aprinse. De asemenea, imaginile arată că tinerii mergeau pe marginea drumului, în afara șoselei și a liniei de marcaj – pe acostament.

CITEȘTE ȘI: Vlad Pascu conducea cu peste 102 kilometri la oră când a intrat cu mașina în grupul de tineri de la 2 Mai – DOCUMENT

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro