Sari direct la conținut

În Timișoara începe programul Rabla local / Cât se primește pentru o mașină casată

HotNews.ro
Stradă din Timișoara, Foto: Shutterstock
Stradă din Timișoara, Foto: Shutterstock

Începând de luni, 31 iulie, de la ora 10.00, locuitorii din Timişoara care au o maşină veche şi vor să scape de ea se pot înscrie în Programul Rabla local privind casarea autovehiculelor uzate. Solicitanţii vor primi 3.000 de lei pentru fiecare autovehicul predat în cadrul acestui program.

Solicitanţii, persoane fizice cu domiciliul în Timişoara, se vor înscrie pe site-ul AFM.

Înscrierea persoanelor fizice în cadrul programului se realizează prin intermediul aplicaţiei informatice puse la dispoziţie de către AFM, până pe 31 august 2023, ora 16:30 sau până la epuizarea bugetului alocat fiecărei localităţi validate în program.

„Conturile de utilizator ale persoanelor fizice trebuie create anterior înscrierii în aplicaţia AFM. Dacă există un cont deja creat, acesta este valabil doar dacă a fost utilizat în cadrul unui program destinat persoanelor fizice (de ex. Programul „Casă Verde Fotovoltaice 2023”).

Dacă adresa de e-mail utilizată pentru crearea contului a fost folosită pentru depunerea unui dosar în calitate de persoană juridică, această nu poate fi folosită. În cadrul unui cont pot fi făcute înscrieri pentru un singur CNP, iar o persoană fizică se poate înscrie o singură dată în aplicaţie”, a transmis Primăria Timişoara.

Stimulentul acordat pentru casarea şi radierea unui autovehicul uzat este de 3000 de lei, din care 600 de lei sunt din banii primăriei Timişoara şi 2400 de lei din finanţarea alocată din Fondul pentru Mediu.

Este recomandat solicitanţilor să îşi creeze cont atât pe site-ul AFM, cât şi pe site-ul Direcţiei Fiscale a Municipiului Timişoara, în cazul în care nu au deja. Crearea contului pe site-ul DFMT este necesară pentru primirea notificărilor după finalizarea perioadei de înscriere, dar şi pentru depunerea documentelor în etapele ulterioare ale programului.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro